Kalanchoë - korte dag, lang plezier

Kalanchoë - korte dag, lang plezier

De Kalanchoë (Kalanchoë blossfeldiana) is een korte-dag-plant, dat wil zeggen dat hij pas bloemen vormt als de dag korter is dan de nacht. Het heeft dus niets te maken met hoelang je er plezier van hebt. Integendeel, hij bloeit lang en uitbundig. Daar word je opslag vrolijk van tijdens de korte dagen. Voor deze plant geldt zeker: overdaad baat!

Wat een vette plant!

De Kalanchoë komt oorspronkelijk uit Madagascar, maar in ons koele klimaat doet hij het ook uitstekend. Je hebt er niet eens groene vingers voor nodig. Een Kalanchoë houdt van volle zon. Je kunt er dus ook mooi mee pronken op je vensterbank. Als ze te lang in te veel licht staan kleuren de bladeren rood, ze geven dus zelf aan als ze aan verkoeling toe zijn.

Kalanchoë springt eruit

Het is ook niet snel te koel voor deze plant. Rond 10 graden ligt zo’n beetje zijn ondergrens. Dat maakt ook dat de Kalanchoë prima buiten kan staan. In de periode dat je tuinplanten nog niet uitbundig bloeien springt de Kalanchoë er echt uit. Of je ze nou binnen of buiten neerzet, let er altijd op dat het water goed weg kan stromen.

Kalanchoë in het kort:

  • Reken op acht prachtweken bloemenzee.
  • Zo nu een dan een scheutje plantenvoeding betekent nog langer genieten.
  • Kalanchoë is niet kieskeurig qua temperatuur, tussen 10 en 25 graden zit je goed.
  • Buiten heeft de Kalanchoë het ook prima naar zijn zin maar het mag niet te koud worden.
  • Deze plant wil droge voeten (ook buiten).
  • Een plant om mee te ‘schilderen’; geef je huis een nieuwe look met uitbundige, gewaagde of juist romantische combinaties!

Weinig tijd? Kies een Kalanchoë

Heb je weinig tijd, maar hou je wel van bloemen in huis? Dan is de Kalanchoë een uitstekende keuze. Je hebt het gemak van een plant en de aanblik van een boeket! Acht weken vol in bloei is geen uitzondering. Er zijn eye-catchers in overdonderend felle kleuren (geel, rood, paars, oranje en wit), maar ook in romantische gedekte (oud)roze tinten. Neem je vrijheid om ze onderling te combineren en er een levend schilderij mee te maken. Experimenteer ook welke sierpotten jouw unieke woonstijl het best accentueren.

Kalanchoë Blossfeldiana

De Blossfeldiana is genoemd naar de Duitse kweker Robert Blossfeld die deze planten sinds 1932 succesvol teelde. De oorspronkelijke kleur was oranje-rood, maar inmiddels is het palet fors uitgebreid en bestaan er wel 125 soorten. De Blossfeldiana heeft sierlijke geschulpte blaadjes.

Weinig water

Verlies je hem een paar dagen uit het oog, geen punt de kluit mag af en toe een beetje indrogen. De Kalanchoë hoort tot de Crassulaceae. Het zijn succulenten. Dat wil zeggen dat ze tot de vetplantenfamilie horen. Ze slaan vocht op in hun vlezige dikke bladen. Als het koeler wordt hoeven ze minder water. Een keer in de week water geven is voldoende. In het voorjaar en in de zomer wat cactusvoeding is een geweldige stimulans voor een nog langer, nog uitbundigere bloei.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Dé tuinmeubel trends van 2024

Het is officieel lente en het is tijd om te genieten van het buitenleven! Breng kleur in de tuin met kleurrijke perkplanten, maak je huis weer een stuk lichter met fijne woonaccessoires én geniet van de eerste zonnestralen op een comfortabele tuinset. Wil je jouw tuinset vervangen, of uitbreiden? Bekijk dan de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen, die je uiteraard allemaal bij ons in de showroom vindt! In deze blog delen we dé trends op het ge...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...