Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn een goede optie als u niet goed met planten bent, maar toch wat groen in huis wilt hebben. Wij verkopen verschillende soorten cactussen en vetplanten in allerlei formaten, van mini cactus tot grote vetplant. 

De verzorging van uw cactus of vetplant

Cactussen en vetplanten zijn succulenten. Dit betekent dat zij water opslaan in hun wortels, stengels en bladeren. Doordat cactussen en vetplanten succulenten zijn, hoeft u ze niet zo vaak water te geven. Dat klinkt goed toch? U kunt gerust een paar weken op wintersport of op zonvakantie zonder dat u zich hoeft te bekommeren om deze planten. Ook hoeft u niet meer een bekende te vragen die de planten water komt geven als u een tijdje weg bent. Eens in de twee weken water geven is voor cactussen en vetplanten voldoende. In de winterperiode hebben cactussen zelfs helemaal geen water nodig. De beste plek voor een cactus of vetplant is op de vensterbank in het licht, maar zonder fel zonlicht. Fel zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat uw cactus of vetplant verbrand. Ook is het van belang dat u de cactus niet gaat draaien. Cactussen groeien naar het licht toe. Als u de cactus na enige tijd draait, gaat de cactus veel energie gebruiken om weer de andere kant op te groeien. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Cactussen en vetplanten kopen bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Cactussen en vetplanten in pot

Cactussen en vetplanten zijn van zichzelf natuurlijk al prachtige planten. Maar in één van de potten die wij verkopen op onze potterie afdeling komen ze nog meer tot hun recht. Van kleine potjes voor de mini cactussen tot aan de grotere potten voor grote vetplanten. Onze potterie afdeling gaat met de trends van de seizoenen mee. Zo hebben wij vaak nieuwe potten in prachtige kleuren. Cactussen en vetplanten zijn planten waar u gedurende lange tijd van kunt genieten, mits u ze goed verzorgd. Het is raadzaam om uw cactus of vetplant eens in de drie jaar te verpotten. Zo krijgen de wortels meer ruimte en kan uw plant nog groter worden. Ook is het van belang dat u nieuwe potgrond in de pot doet als u deze verpot. Ook voor potgrond kunt u bij GroenRijk Beneden Leeuwen terecht. Wij verkopen speciale potgrond die uw cactus of vetplant net even dat extra beetje voedingsstoffen geeft die deze nodig heeft. 

Ziektes voorkomen bij uw cactus of vetplant

Cactussen en vetplanten zijn sterke planten die niet snel ziek worden. Maar mocht u merken dat uw plant niet helemaal zichzelf is, zet deze dan een paar dagen buiten. Let wel op dat dit alleen verstandig is op warme zomerdagen. De cactus of vetplant moet op een droge plek staan, anders is de kans op verdrinking groot. Mocht dit niet helpen, dan kunt u bij ons terecht voor verschillende biologische en chemische bestrijdingsmiddelen. 

Cactus en vetplant kopen bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Mooie cactussen en vetplanten koopt u bij GroenRijk Beneden Leeuwen nabij Wamel, Dreumel en Tiel. Ons aanbod is erg ruim, u vindt vast en zeker een cactus of vetplant die bij u past. Heeft u vragen? Kom dan langs in ons tuincentrum of neem contact met ons op. Naast cactussen en vetplanten verkopen wij ook andere kamerplanten zoals:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten