Bloembollen

Het zelf planten van bloembollen is leuk! Gaan de bloembollen groeien en komen ze uit, dan geeft dat gelijk een kleurrijke, lente sfeer in uw tuin. Bij GroenRijk Beneden Leeuwen bent u op het juiste adres voor verschillende soorten bloembollen in diverse kleuren. Daarnaast verkopen wij natuurlijk ook handige gereedschappen die u kunt gebruiken bij het planten van de bollen. Denk dan bijvoorbeeld aan scheppen en plantenbakken waar u de bollen in kunt planten. Bloembollen zijn er in twee verschillende soorten: voorjaarsbollen en zomerbollen. Wij zullen u precies uitleggen wat het verschil is en welke soorten onder welke categorie vallen.

Voorjaarsbollen kopen

De naam 'voorjaarsbollen' zegt het al: deze bloembollen zullen uitkomen in het voorjaar. Wanneer moeten deze bloembollen dan geplant worden? De bollen in oktober/november geplant worden, in ieder geval voor de eerste vorst in het najaar. Het klinkt heel gek, maar de bloembol heeft de vorst nodig om uiteindelijk tot bloei te komen. Voorjaarsbollen zijn al snel tevreden met een mooie plek in de tuin of in een plantenbak. Dit zijn voorbeelden van bekende voorjaarsbollen: 

Bent u op zoek naar voorjaarsbollen op pot? Aan het begin van het najaar vindt u bij GroenRijk Beneden Leeuwen bijvoorbeeld voorjaarsbollen op pot of deze zijn verwerkt in een mooi plantenbakje. Haal dus op tijd het voorjaar in huis en geniet van al die kleuren! 

Bloembollen kopen bij GroenRijk Beneden Leeuwen nabij Nijmegen

Zomerbollen kopen

De naam zomerbollen zegt het natuurlijk al: deze komen tot bloei in de zomer. Voorjaarsbollen moeten voor de eerste vorst geplant zijn, maar zomerbollen moeten daarentegen na de vorst geplant worden. Een goede tijd om deze bloembollen te planten is in april/ mei. Zomerbollen zijn éénjarige bloembollen. Dat betekent dat de bloembollen één keer bloeien. Wat zijn bekende voorbeelden van zomerbollen? Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Anemonen
  • Dahlia's
  • Gladiolen

Uiteraard vindt u in ons tuincentrum in Beneden Leeuwen veel meer soorten zomerbollen. Bekijk het actuele assortiment in onze winkel!

Bloembollen kopen in de buurt van Nijmegen

Bent u benieuwd geworden naar ons assortiment met bloembollen? U bent bij ons in het tuincentrum van harte welkom! Kom gerust eens een kijkje nemen en kies uw favoriete bloembollen. Wilt u bloembollen gaan planten in bloembakken? Dan kunt u meteen ook een kijkje nemen op onze potterie afdeling. Ook daar hebben wij een ruime keus aan bloempotten en plantenbakken. Plan uw bezoek hieronder en dan zien we u hopelijk snel een keer bij GroenRijk Beneden Leeuwen!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten