Tuinverlichting

Tuinen komen tot leven met de juiste verlichting, en bij GroenRijk Beneden Leeuwen begrijpen we het belang van een sfeervolle en functionele tuin. Onze categorie voor tuinverlichting legt de nadruk op solar tuinverlichting – een duurzame en milieuvriendelijke keuze die jouw tuin tot leven brengt!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten

Wat is solar tuinverlichting?

Solar tuinverlichting maakt gebruik van zonne-energie om jouw buitenruimte te verlichten. Deze lampen hebben ingebouwde zonnepanelen die overdag zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit, die vervolgens wordt opgeslagen in een batterij. Wanneer de zon ondergaat, gebruiken de lampen deze opgeslagen energie om te stralen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over elektriciteitsverbruik of ingewikkelde bedrading.

Voordelen van tuinverlichting op zonne-energie

 • Energie-efficiënt en milieuvriendelijk: solar tuinverlichting gebruikt hernieuwbare zonne-energie, waardoor de energiekosten worden verlaagd..
 • Eenvoudige installatie: omdat er geen bedrading nodig is, zijn solar lampen eenvoudig te installeren. Plaats ze gewoon op de gewenste locatie en laat de zon de rest doen.
 • Automatisch aanschakelen: de meeste solar tuinlampen hebben een ingebouwde sensor die het licht automatisch inschakelt bij schemering en uitschakelt bij zonsopgang, wat zorgt voor gebruiksgemak en energiebesparing.
 • Onderhoudsvriendelijk: met weinig tot geen onderhoud zijn solar tuinlampen een zorgeloze toevoeging aan jouw tuin. Regelmatig schoonmaken van de zonnepanelen zorgt voor optimale prestaties.

Verschillende soorten solar tuinverlichting

 • Solar spotlights: Perfect om specifieke tuinonderdelen te accentueren, zoals bomen, beelden of waterpartijen. Ze bieden een krachtige en gerichte lichtstraal.
 • Solar padverlichting: Ideaal voor het verlichten van looppaden, opritten en patio's. Ze zorgen voor veiligheid en een uitnodigende sfeer.
 • Solar sfeerverlichting: Voor een gezellige en ontspannen ambiance. Denk aan lantaarns, lichtslingers en decoratieve lampen die zacht licht verspreiden.
 • Solar wandlampen: Handig voor het verlichten van muren, schuttingen of gevels. Ze bieden zowel veiligheid als esthetische waarde.

Tips voor het kiezen en gebruiken van solar tuinverlichting

 • Plaatsing: Zorg ervoor dat de zonnepanelen voldoende zonlicht ontvangen gedurende de dag. Plaats de lampen op locaties die niet worden overschaduwd door bomen of gebouwen.
 • Schoonmaak: Houd de zonnepanelen schoon van vuil en bladeren om de efficiëntie te maximaliseren.
 • Weerbestendigheid: Controleer of de lampen geschikt zijn voor alle weersomstandigheden om duurzaamheid te garanderen.

Bij GroenRijk Beneden Leeuwen vind je een breed assortiment aan solar tuinverlichting, van praktische padverlichting tot sfeervolle decoratieve opties. Kom langs en ontdek hoe je jouw tuin kunt verlichten op een duurzame, efficiënte en stijlvolle manier. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw tuinverlichting.