Vijver

In ons GroenRijk tuincentrum vindt u ook alles voor uw vijver. Een vijver is een sieraad in uw tuin waarvan u elke dag kunt genieten. U kunt kiezen uit voorgevormde kunststofvijvers en vijvers die u bekleedt met vijverfolie. De folie is in diverse breedtes verkrijgbaar. Voor uitgebreide informatie kunt u bij ons terecht evenals informatie over pompen en filters. Ook over welke vissen in welke vijver gehouden kunnen worden geven wij u graag advies. Een karper hoort niet thuis in een kleine vijver, een Goudwinde zwemt graag aan de oppervlakte terwijl de goudvis graag de bodem opzoekt. Ook vindt u bij ons een groot assortiment zuurstof- en waterplanten. Wij zijn Dealer van de merken Oase, Pontec, Superfish, Colombo, Hikari, Ubbink en Moerings Waterplanten.

Heeft u al een vijver, maar heeft u er geen optimaal plezier van door bijvoorbeeld troebel water? Neem een potje vijverwater mee naar het tuincentrum en wij geven u GRATIS advies. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 170 producten

Een vijver in de tuin is als een venster naar een compleet andere wereld. Het zachte kabbelen van het water, de kleurrijke koi vissen die elegant door het water bewegen, en de rustgevende uitstraling van waterplanten - het creëert een oase van rust en sereniteit in je buitenruimte. Bij GroenRijk Beneden Leeuwen begrijpen we de betovering van vijvers en willen we je helpen om jouw droomvijver werkelijkheid te maken. Of je nu een doorgewinterde vijverliefhebber bent of net begint met deze hobby, onze uitgebreide collectie vijverbenodigdheden en persoonlijk advies in de winkel staan voor je klaar.

Ontdek alle vijver benodigdheden in de webshop

Bij GroenRijk Beneden Leeuwen hebben we een uitgebreide webshopcategorie gewijd aan vijvers. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je vijver te creëren, te onderhouden en te laten stralen. Of je nu op zoek bent naar visvoer, filters en pompen, vijveronderhoudsproducten, watermiddelen of vijverdecoratie, we hebben het allemaal in huis.

Topmerken voor topvijvers

We geloven in kwaliteit en daarom hebben we alleen de beste merken geselecteerd voor onze vijverbenodigdheden. Merken zoals Velda, Superfish, Pontec, Oase Living Water, Hikari, Colombo en Bactoplus vind je in onze winkel en webshop. Deze merken staan bekend om hun innovatie en betrouwbaarheid, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor elke vijverliefhebber.

Het onderhouden van je vijver

Een prachtige vijver begint met goed onderhoud. Hier zijn enkele essentiële stappen en benodigdheden om je vijver in topconditie te houden:

  1. Filters en Pompen: Een goed filtersysteem en een efficiënte pomp zijn de ruggengraat van je vijver. Ze zorgen voor helder en gezond water door vuil en afval te verwijderen en zuurstof in het water te brengen.
  2. Vijverdecoratie: Voeg een persoonlijk tintje toe aan je vijver met decoratieve elementen zoals fonteinen, beeldjes, en drijvende plantenmanden. Deze verfraaiingen voegen niet alleen schoonheid toe, maar kunnen ook dienen als schuilplaatsen voor vissen.
  3. Vijveronderhoud: Regelmatig onderhoud is cruciaal. Verwijder bladeren en ander organisch materiaal uit de vijver om de waterkwaliteit te behouden. Controleer ook de waterwaarden en pas indien nodig waterbehandelingen toe.
  4. Visvoer: Als je vissen in je vijver hebt, is het belangrijk om ze goed te voeden. We bieden hoogwaardig visvoer dat aan de voedingsbehoeften van verschillende soorten voldoet.
  5. Watermiddelen: Voor specifieke problemen zoals algenbloei of een te lage pH-waarde, hebben we een assortiment waterbehandelingen en middelen om je te helpen deze problemen op te lossen.

De meerwaarde van een vijver in de tuin

Een vijver voegt niet alleen esthetische waarde toe aan je tuin, maar heeft ook tal van andere voordelen:

  1. Ontspanning: Het geluid van stromend water en de rustgevende omgeving van een vijver creëren een ontspannen sfeer waarin je kunt genieten van de natuur.
  2. Biodiversiteit: Een vijver trekt verschillende soorten dieren aan, van kikkers tot libellen. Het bevordert de biodiversiteit in je tuin.
  3. Verbeterde luchtkwaliteit: Waterplanten in de vijver helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door koolstofdioxide om te zetten in zuurstof.
  4. Verkoeling: In de zomer kan een vijver dienen als een natuurlijke airconditioning voor je tuin, waardoor de temperatuur daalt.

Bij GroenRijk Beneden Leeuwen willen we je helpen om al deze voordelen te ervaren door je de beste vijverbenodigdheden en advies te bieden. Of je nu een vijver wilt creëren of je bestaande vijver wilt verbeteren, wij staan voor je klaar om je droomvijver werkelijkheid te maken. Bezoek onze webshop om ons assortiment te ontdekken, of kom langs in onze winkel voor persoonlijk advies van onze vijverspecialisten.