Cactus en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn een goede optie als u niet goed met planten bent, maar toch wat groen in huis wilt hebben. Bij GroenRijk Beneden Leeuwen verkopen wij verschillende soorten cactussen en vetplanten in allerlei formaten; van mini cactus tot grote vetplant. Wat is uw favoriet? Kom snel eens langs om ons assortiment te bekijken.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
Geen producten gevonden

Hoe moeten cactussen en vetplanten worden verzorgd?

Cactussen en vetplanten zijn succulenten. Dit betekent dat zij water opslaan in hun wortels, stengels en bladeren. Doordat cactussen en vetplanten dus succulenten zijn, hoeft u ze niet zo vaak water te geven. Dat klinkt goed toch? U kunt gerust een paar weken op wintersport of op zonvakantie zonder dat u zich hoeft te bekommeren om deze planten. Ook hoeft u niet meer een bekende te vragen die de planten water komt geven als u een tijdje weg bent. Eens in de twee weken water geven is voor cactussen en vetplanten voldoende. In de winterperiode hebben cactussen zelfs helemaal geen water nodig. De beste plek voor een cactus of vetplant is op de vensterbank in het licht, maar zonder fel zonlicht. Fel zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat uw cactus of vetplant verbrand. Ook is het van belang dat u de cactus niet gaat draaien. Cactussen groeien naar het licht toe. Als u de cactus na enige tijd draait, gaat de cactus veel energie gebruiken om weer de andere kant op te groeien. Dit wilt u natuurlijk voorkomen!

Populaire cactussen en vetplanten | GroenRijk Beneden Leeuwen

Mini cactus en mini vetplant in pot

Cactussen en vetplanten zijn van zichzelf natuurlijk al prachtige planten. Maar in één van de potten die wij verkopen op onze potterie afdeling komen ze nog meer tot hun recht. Van kleine potjes voor de mini cactussen tot aan de grotere potten voor grote vetplanten. Onze potterie afdeling gaat met de trends van de seizoenen mee. Zo hebben wij vaak nieuwe potten in prachtige kleuren. Cactussen en vetplanten zijn planten waar u gedurende lange tijd van kunt genieten, mits u ze goed verzorgd. Het is raadzaam om uw cactus of vetplant eens in de drie jaar te verpotten. Zo krijgen de wortels meer ruimte en kan uw plant nog groter worden. Ook is het van belang dat u nieuwe potgrond in de pot doet als u deze verpot. Ook voor potgrond kunt u bij GroenRijk Beneden Leeuwen terecht. Wij verkopen speciale potgrond die uw cactus of vetplant net even dat extra beetje voedingsstoffen geeft die deze nodig heeft. 

Veel soorten cactussen en vetplanten | GroenRijk Beneden Leeuwen

Voorkom ziektes bij cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn sterke planten die niet snel ziek worden. Maar mocht u merken dat uw plant niet helemaal zichzelf is, dan hebben wij enkele tips voor u:

  • Zet de cactus of vetplant een paar dagen buiten op een droge plant.
  • Het kan zijn dat de cactus of vetplant toch teveel water heeft gehad. Zet hem op een droge plek en geef voorlopig even geen water meer.
  • Staat de cactus of vetplant al een hele tijd in dezelfde pot, verpot hem dan. Het kan zijn dat de plant te weinig ruimte heeft om verder te groeien.

Een cactus of vetplant koopt u bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Mooie cactussen en vetplanten koopt u natuurlijk bij GroenRijk Beneden Leeuwen nabij Wamel, Dreumel en Tiel. Ons aanbod is erg ruim! U vindt vast en zeker een cactus of vetplant die bij u past. Heeft u vragen? Kom dan langs in ons tuincentrum of neem contact met ons op. Naast cactussen en vetplanten verkopen wij ook andere kamerplanten, zoals groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten. Bekijk onze openingstijden en zien we u dan snel bij GroenRijk Beneden Leeuwen?