Luchtzuiverende kamerplanten

Planten kunnen een positieve invloed hebben op onze stemming en hoe wij de omgeving beoordelen, maar luchtzuiverende kamerplanten daarentegen hebben nóg meer voordelen. Zo kunnen deze zorgen voor een betere concentratie, minder stress en meer creativiteit. Ideaal dus voor op de thuiswerkplek, in de slaapkamer, of op kantoor! Alle kamerplanten zorgen voor extra zuurstof, maar luchtzuiverende kamerplanten zijn wetenschappelijk onderzocht en hebben een nóg sterker vermogen om de lucht te zuiveren dan andere kamerplanten.  Je vindt het volledige assortiment in onze winkel in Beneden Leeuwen!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten

De beste luchtzuiverende kamerplanten: hoe zuiveren ze de lucht?

Van sommige planten is bewezen dat zij een extra sterk vermogen hebben om de lucht te reinigen. Dit doen zij volgens het volgende principe:

 • Schadelijke stoffen uit de lucht worden door het blad van deze planten opgenomen. 
 • De schadelijke stoffen worden opgeslagen in de wortels
 • CO2 wordt omgezet in zuurstof en zo is er dus extra schone lucht bijgekomen!
 • Luchtzuiverende kamerplanten brengen ook waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert.

Door deze eigenschappen kunnen luchtzuiverende planten bijdragen aan een betere slaap, betere concentratie en vermindering van klachten zoals hoofdpijn die veroorzaakt kunnen worden door de luchtkwaliteit. 

Luchtzuiverende kamerplanten GroenRijk Beneden Leeuwen

Luchtzuiverende kamerplanten top 10 

Welke kamerplanten kunt u nu het beste kiezen als u de luchtkwaliteit wilt verbeteren? De 10 beste luchtzuiverende planten zijn:

 • Goudpalm (Areca palm)
 • Blauwvaren (Phlebodium)
 • Monstera (Monstera deliciosa)
 • Rubberplant (Ficus robusta)
 • Dracaena (Dracaena Marginata)
 • Klimop (Hedera helix)
 • Calathea
 • Vrouwentong (Sansevieria)
 • Krulvaren (Nephrolepis exaltata)
 • Lepelplant (Spathiphyllum)

​In ons tuincentrum vindt u een divers assortiment met verschillende soorten en maten kamerplanten. Zo hebben wij groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten, grote kamerplanten en kleinere maten. De luchtzuiverende kamerplanten worden gekenmerkt door een 'Air So Pure' label. Dit zijn de kamerplanten die zijn onderzocht op hun luchtzuiverende kamerplanten. Bent u benieuwd of uw favoriete kamerplanten ook lucht zuiverend zijn? Vraag onze medewerkers dan gerust om meer informatie!

Luchtzuiverende kamerplanten voor in de slaapkamer of op kantoor

Zowel in de slaapkamer, als op kantoor, als op de thuiswerkplek is het belangrijk om een goede luchtkwaliteit te hebben. Dit draagt bij aan de gezondheid, de kwaliteit van de nachtrust en het vermogen om goed te kunnen concentreren. Daarom zouden thuiswerkplekken, slaapkamers en kantoren eigenlijk altijd voldoende luchtzuiverende kamerplanten moeten hebben om de gezondheid zo goed mogelijk te ondersteunen. Wij helpen u graag om de juiste luchtzuiverende planten te vinden, zowel voor grotere ruimtes zoals een kantoor, als de kleinere ruimtes zoals een thuiswerkplek of de slaapkamer. 

Luchtzuiverende planten kopen dichtbij Nijmegen? Kom langs bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Bent u benieuwd wat luchtzuiverende planten in uw slaapkamer, thuiswerkplek of kantoor kunnen betekenen? Kom dan bij ons langs in Beneden Leeuwen. Ons tuincentrum is 7 dagen per week geopend en wij staan met veel plezier voor u klaar. U kunt bij ons terecht voor een zeer divers aanbod aan luchtzuiverende kamerplanten en natuurlijk denken wij met u mee als u vragen heeft. Bent u benieuwd hoe u uw kamerplanten het beste kunt verzorgen, of wat de juiste standplaats is? Vraag ons team dan gerust om tips. Hieronder vindt u de snelste route naar GroenRijk Beneden Leeuwen, graag tot ziens!

Bekijk onze groene kamerplanten