Vissen

Als we aan vissen denken dan komt de goudvis op de eerste plaats. Deze sociale en bovendien sterke vis voelt zich al snel thuis. Wilt u een stapje verder? Kijk dan eens naar een mooie goudwinde: deze mooie vis zwemt graag aan de oppervlakte waar hij op muggen jaagt.

De Koi vissen die nog steeds erg populair zijn, hebben veel ruimte nodig en passen niet in een doorsnee vijver. Laat u zich over deze dure maar prachtige vissen goed voorlichten. 

Over het voeren van de vissen kunnen we kort zijn: eens in de 2 dagen is voldoende. Strooi het voer in de vijver, wat na 10 minuten niet weg is moet u verwijderen.
Zorg bij strenge vorst dat een deel van de vijver openblijft door middel van een ijsvrijhouder of beluchtingsset of probeer een plek in het ijs open te houden.

Producten voor Vissen

 • Goudvis

  Goudvis

  Houd goudvissen in een groepje van minimaal vijf vissen en plaats niet meer dan vijf vissen per 1000 liter water. Let er op dat de vijver minimaal 80 cm diep is.
  Kan tot 35cm groot worden en 20 tot 30 jaar oud.

 • Gele Goudvis

  Gele Goudvis

  Houd goudvissen in een groepje van minimaal vijf vissen en plaats niet meer dan vijf vissen per 1000 liter water. Let er op dat de vijver minimaal 80 cm diep is.
  Kan tot 35cm groot worden en 20 tot 30 jaar oud.

 • Shubunkin

  Shubunkin

  De Shubunkin is een sterke vis die niet zo heel snel ziek wordt. De vijver dient minimaal 70 cm diep te zijn om Shubunkin te overwinteren en ondiepe stukken van zo'n 15 cm voor de voortplanting. De bodem dient van een grove samenstelling te zijn omdat ze nogal in de bodem wroeten.
  Kan tot 10 tot 20 cm groot worden en 15 tot 20 jaar oud.

 • Sarasa

  Sarasa

  Houd de Srasa in een groepje van minimaal vijf vissen en plaats niet mer dan vijf vissen per 1000 liter water. Let er op dat de vijver minimaal 80 cm diep is.
  Kan tot 20cm groot worden en 15 tot 25 jaar oud.

 • Goudwinde

  Goudwinde

  De goudwinde is een oranjekleurige snelle maar schichtige siervis. Zijn kleur gaat van diep oranje tot bleek oranje, veelal met donkergekleurde vlekjes. De vijvergrootte is bepalend hoe groot de goudwindes uiteindelijk worden. De vijver dient minimaal 80 cm diep te zijn en niet veel beplanting te hebben.
  Kan tot 50 cm groot worden en 50 tot 100 jaar oud.

 • Blauwwinde

  Blauwwinde

  De blauwwinde of blauwe winde behoort tot de familie van de goudwinde. De eigenschappen zijn dezelfde als zijn goudkleurige soortgenoot en ze zijn dan ook zeer goed met elkaar te combineren. De blauwwinde is vooral bekend om zijn enorme springvermogen.
  Kan tot 25 tot 50 cm groot worden en 50 tot 100 jaar oud.

 • Koi A Selekt

  Koi A Selekt

  De koi karper is een schitterd gekleurde vis. Een koikarper wordt snel handtam en eet zelfs uit je hand. Een koivijver moet minimaal 120 cm diep zijn (liefst nog dieper), dit om de temperatuur in de vijver zo constant mogelijk te houden voor de'vissen om te overwinteren. Hou voor het aantal koi in je vijver de stelregel aan, één vis per 1000liter water.
  Kan 70 to 80 cm groot worden en 40 jaar oud.

 • Riviergrondel - Algeneter

  Riviergrondel - Algeneter

  De algeneter is een visje met een klein bruin lichaam met een zwart gevlekt patroon. Omdat de vis in zijn natuurlijke habitat dicht bij de bodem leeft, vaak onder of tussen stenen, is hij daar goed gecamoufleerd.De vijver dient plaatselijk 70 cm diep te zijn om te overwinteren en plaatselijk ondiep 20 cm t.b.v. de paring. Ze dienen in een school van minimaal 5 stuks gehouden te worden en zet ze niet bij te grote vissen.
  Kan tot 12 tot 15 cm groot worden en circa 5 jaar oud.