Bloembollen

Ben je op zoek naar zomerbloeiende bloembollen om jouw tuin kleur te geven? Dan ben je in de webshop van GroenRijk Beneden Leeuwen aan het juiste adres! Je vindt in onze webshop een verscheidenheid aan zomerbollen zoals de Dahlia, de Lelie, Begonia, Gladiool, Calla en vele andere soorten. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
Geen producten gevonden

Wanneer plant je zomerbollen?

Zomerbollen worden in het voorjaar geplant en geven in de zomer prachtige bloemen. Vaak zijn deze zomerbloeiende planten op pot verkrijgbaar, maar het is natuurlijk een leuke bezigheid om deze zelf te planten en deze uit te zien komen, groeien en bloeien. Het beste moment om zomerbollen te planten, is in het voorjaar na de laatste nachtvorst. Voor de meeste zomerbloeiers geldt dat een zonnige standplaats de voorkeur heeft. Houd bij het planten van verschillende zomerbollen rekening met de bloeiperiode, zodat je een border kunt creëren die van juni tot en met oktober prachtige bloemen geeft. 

Welke tuinplanten bloeien in de zomer?

Er zijn verschillende soorten zomerbollen die je kunt overwegen in de tuin te planten. Zo kun je denken aan:

  • Iris
  • Gladiool
  • Ranonkel
  • Dahlia

Hoe plant en verzorg je zomerbollen?

Houd bij het planten altijd rekening met de standplaats, zodat de zomerbollen voldoende zonlicht krijgen. Daarnaast is het belangrijk om het hoogteverschil tussen de verschillende planten te overwegen: hoge bollen staan mooier achterin de border en de lage planten staan mooier voorin de border voor een mooi geheel. Vervolgens kun je als volgt te werk gaan:

  • Maak de grond eerst luchtig door te harken
  • Plant de bollen voorzichtig in de grond. Je plant de bollen 2 keer dieper dan de hoogte van de bol. Dahlia en Begonia's zijn hierop uitzonderingen, deze plant je aan de oppervlakte.
  • Geef direct water na het planten
  • Geef tijdens de bloei water. In warme periodes is 's avonds water geven het beste. 
  • Knip uitgebloeide bloemen weg, zodat de plant daar geen energie aan verliest. 

Wat is het verschil tussen zomerbollen en voorjaarsbollen?

Zoals de naam al doet vermoeden, bloeien zomerbollen in de zomer en voorjaarsbollen in het voorjaar. Voorjaarsbollen worden in oktober en november geplant en hebben de vorstperiode nodig om uiteindelijk te gaan bloeien. Dit zijn planten zoals de narcis, tulpen en hyacinten die met hun komst het vroege voorjaar inluiden. Zomerbollen zijn de planten die in april of mei worden geplant, na de laatste vorst periode. Deze bloeien in de zomerperiode afwisselend vanaf juni tot en met oktober, afhankelijk van de soort. 

Zomerbollen online bestellen bij GroenRijk Beneden Leeuwen

In onze webshop kun je gemakkelijk en snel zomerbollen online bestellen. Bekijk ons aanbod aan bloembollen en zaden, dan kun je snel aan de slag om jouw tuin te voorzien van nieuwe planten. Je kunt er ook voor kiezen om zomerbollen op pot te planten, zodat je jouw balkon kunt voorzien van een zomerse bloemenzee waar je veel plezier van zult hebben! Voor vragen of meer informatie over het planten van zomerbollen ben je uiteraard van harte welkom in onze winkel, dan helpt een van onze medewerkers je graag verder met een persoonlijk advies.