Bollen (voorjaarsbloeiers)

Het zelf planten van bloembollen is leuk! Gaan de bloembollen groeien en komen ze uit, dan geeft dat gelijk een kleurrijke, lente sfeer in de tuin. Bij GroenRijk Beneden Leeuwen ben je op het juiste adres voor verschillende soorten bloembollen in diverse kleuren. Daarnaast verkopen wij natuurlijk ook handige gereedschappen die je kunt gebruiken bij het planten van de bollen. Denk dan bijvoorbeeld aan scheppen en plantenbakken waar je de bollen in kunt planten. Bloembollen zijn er in twee verschillende soorten: voorjaarsbollen en zomerbollen. Bollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten bloeien in het voorjaar en worden in het najaar geplant. Als deze vóór de eerste vorst geplant worden, worden ze juist na het najaar de prachtige voorjaarsbloemen die ons voorjaar inluiden. Hieronder vind je de verschillende bollen die wij in onze webshop verkopen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Diepte (cm)

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 227 producten

Wat zijn voorjaarsbollen?

De naam 'voorjaarsbollen' zegt het al: deze bloembollen zullen uitkomen in het voorjaar. Wanneer moeten deze bloembollen dan geplant worden? De bollen moeten in oktober/november geplant worden, in ieder geval vóór de eerste vorst in het najaar. Het klinkt heel gek, maar de bloembol heeft de vorst nodig om uiteindelijk tot bloei te komen. Voorjaarsbollen zijn al snel tevreden met een mooie plek in de tuin of in een plantenbak. Dit zijn voorbeelden van bekende voorjaarsbollen: 

Ben je op zoek naar voorjaarsbollen op pot? Aan het begin van het najaar vind je bij GroenRijk Beneden Leeuwen bijvoorbeeld voorjaarsbollen op pot of deze zijn verwerkt in een mooi plantenbakje. Haal dus op tijd het voorjaar in huis en geniet van al die kleuren! 

Bloembollen kopen bij GroenRijk Beneden Leeuwen nabij Nijmegen

Wat zijn zomerbollen?

De naam zomerbollen zegt het natuurlijk al: deze komen tot bloei in de zomer. Voorjaarsbollen moeten voor de eerste vorst geplant zijn, maar zomerbollen moeten daarentegen na de vorst geplant worden. Een goede tijd om deze bloembollen te planten is in april/ mei. Zomerbollen zijn éénjarige bloembollen. Dat betekent dat de bloembollen één keer bloeien. Wat zijn bekende voorbeelden van zomerbollen? Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Anemonen
  • Dahlia's
  • Gladiolen

In onze webshop én in ons tuincentrum vind je uiteraard verschillende soorten zomerbollen, die je naar wens kunt combineren. Ook kun je kijken voor mooie potten om de bollen in te planten, zo kun je zelf combinaties creëren naar wens! 

Wat te doen wanneer de voorjaarsbollen zijn uitgebloeid?

Bloembollen zorgen voor veel kleur in de tuin en daar worden we vrolijk van! We ontkomen er natuurlijk niet aan dat de bloembollen zijn uitgebloeid. Wat te doen wanneer de bloembollen zijn uitgebloeid? Wanneer bijvoorbeeld de narcissen en tulpen zijn uitgebloeid, mag je de bloembol nog even in de grond laten zitten. Het ziet er misschien niet heel mooi uit, maar het is de bedoeling dat het loof van de voorjaarsbol moet afsterven om vervolgens na de bloeiperiode de voeding weer goed op te kunnen nemen. Wanneer het loof geel wordt, is dat het moment dat het geknipt kan worden. Vervolgens kunnen de bollen uit de grond worden gehaald en in de schuur worden opgehangen om te drogen. In oktober kunnen de gedroogde bloembollen weer terug in de grond. Belangrijk is wel om de bloembollen op een andere plek te planten dan voorheen.

Bloembollen in bloei | GroenRijk Beneden Leeuwen

Bloembollen online bestellen bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Ben je benieuwd geworden naar ons assortiment met bloembollen? Je kunt jouw nieuwe bloembollen gemakkelijk en snel bestellen in onze webshop. Uiteraard ben je ook nog steeds welkom in ons tuincentrum, waar je het volledige assortiment kunt vinden.