Tuinvogels

Tuinvogels kunnen onze hulp hard gebruiken. In de verschillende seizoenen zijn er dan ook verschillende dingen die we kunnen doen om de tuinvogels te ondersteunen. In de winter hebben tuinvogels voldoende voeding nodig om zichzelf op temperatuur te houden. In het voorjaar gebruiken ze deze energie om te nestelen en eieren te leggen. Daarna komt de periode dat ze hun territorium verdedigen en vervolgens begint de periode dat ze reserves opbouwen voor de winter. Voor de verschillende seizoenen vind je bij ons de geschikte voeding, maar daarnaast kun je natuurlijk ook denken aan vogelhuisjes en vogelbaden, zodat je op verschillende manieren iets kunt betekenen voor de vogels in jouw omgeving. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 131 producten

Vogels voeren in de lente

In de lente hebben vogels veel energie nodig. Ze zoeken een partner, bouwen een nest, leggen eieren en brengen de jongen groot. Het voedsel dat je in deze periode neerlegt of ophangt voor de vogels dient meer kalk en eiwitten te bevatten dan in de winter. Voorbeelden hiervan zijn onder andere insecten, rupsen en wormen. Wat je ze beter niet kunt voeren in het voorjaar zijn vetbollen en pinda’s.

Tuinvogels voeren in de zomer

Eiwitrijk voedsel is in de zomer het belangrijkste voor de vogels. Ze ontwikkelen nu namelijk het verenkleed dat ze tegen de winterse kou gaat beschermen. De eiwitrijke voeding halen ze uit wormen en insecten, die ze zelf in de natuur kunnen vinden. Dit hoef je zelf niet bij te voeren, maar je kunt wel zorgen dat je insecten naar de tuin lokt met bloeiende planten.

Tuinvogels voeren in de herfst

Wanneer het kouder wordt gaan de vogels op zoek naar plekken waar ze voldoende voeding kunnen vinden. Als je ze nu bijvoert, is de kans groot dat ze de hele winter terug blijven komen. Als het echt weer een stuk kouder is, kun je beginnen met vetbollen en pinda’s. Verder eten veel vogelsoorten vitaminerijke bessen in deze periode.

Vogelvoer en vogelhuisjes voor tuinvogels | GroenRijk Beneden Leeuwen

Tuinvogels voeren in de winter

Bessen, zaden en insecten zijn lastig te vinden in de winter. Vooral als het vriest is het voor vogels lastig om voldoende voeding te kunnen vinden in de natuur. ’S Nachts zijn vogels veel energie kwijt aan het constant houden van hun lichaamstemperatuur. Daarom hebben ze met name ’s ochtends weer voldoende energie nodig. Aan het einde van de dag zoeken ze weer wat eten om de nacht goed door te komen. Daarom kun je twee keer per dag voer strooien, en vetbollen en pinda’s ophangen. Wat je nog meer kunt doen is een bak water neerzetten, zodat ze kunnen badderen en drinken. Als het vriest, kun je geschaafd ijs geven, maar anders is water voldoende.

Bestel jouw benodigdheden voor tuinvogels online bij GroenRijk Beneden Leeuwen

In onze webshop vind je de verschillende benodigdheden om jouw tuinvogels in de verschillende seizoenen bij te staan. Naast voer kun je ook denken aan vogelhuisjes, vogelbaden enzovoort. Op deze manier help je tuinvogels om voldoende plek te vinden in de omgeving waar ze zichzelf en hun nestje goed kunnen verzorgen.