Groene kamerplanten

Een mooie, groene kamerplant is perfect om die lege plek in huis te vullen. Met groene kamerplanten brengt u gemakkelijk sfeer in huis én u haalt een klein stukje natuur naar binnen. Laten we voorop stellen dat groene kamerplanten echt in elk interieur passen; of het nu een kleine kamerplant is of een grote kamerplant, bij GroenRijk Beneden Leeuwen vindt u vast en zeker uw favoriet!

Bestel groene kamerplanten in onze webshop

 

Top 5 populaire groene kamerplanten

Laten we eerst beginnen met wat een groene kamerplant nu eigenlijk is; een groene kamerplant is een soort die niet bloeit. Toch zien groene kamerplanten er mooi uit en dat komt met name door de vorm van het blad en de kleur. Bij GroenRijk Beneden Leeuwen vindt u vele soorten groene kamerplanten, maar wij hebben een top 5 voor u samengesteld met de meest populaire groene kamerplanten:

  1. Varen (Nephrolepis obliterate) - Iedereen kent natuurlijk wel de bekende Varen, maar deze soort komt uit Australië. Een kenmerk van deze kamerplant is dat hij giftige stoffen filtert en deze vervolgens ook meteen weer afbreekt.
  2. Gatenplant (Monstera Dellcosa) - Wat een prachtige plant is de Gatenplant! De plant heeft wekelijks wat water nodig en staat het liefst in de schaduw/halfschaduw. Naast dat dit een echte eyecatcher is, is dit ook nog eens een luchtzuiverende kamerplant.
  3. Goudpalm (Areca palm) - De Goudpalm komt oorspronkelijk uit Madagaskar en een kenmerk van deze groene kamerplant zijn de bladeren. De plant maakt gemakkelijk zuurstof aan en filtert de schadelijke stoffen.
  4. Aloë Vera - Wanneer u op zoek bent naar een groene kamerplant die gemakkelijk te verzorgen is, moet u voor de Aloë Vera kiezen. Deze plant zuivert de lucht van chemicaliën.
  5. Kentia Palm (Howea) - De bekende Kentia Palm is een ijzersterke plant en kan wel tegen een stootje. De plant houdt van direct zonlicht met halfschaduw en ook deze kamerplant heeft een luchtzuiverende eigenschap.

Groene kamerplanten | Palm | Gatenplant | GroenRijk Beneden Leeuwen

Wat zijn luchtzuiverende groene kamerplanten?

Onder de groene kamerplanten zijn vele soorten die een luchtzuiverende eigenschap hebben. Maar wat zijn nu eigenlijk luchtzuiverende kamerplanten? Eigenlijk zijn dit zuurstofrijke planten met de volgende kenmerken:

  • Luchtzuiverende planten zijn zeer geschikt voor op kantoor of in de slaapkamer, omdat de planten voor een gezondere en betere omgeving zorgen. 
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor meer productiviteit en minder ziekteverzuim.
  • Luchtzuiverende kamerplanten hebben de eigenschap om schadelijke gassen te neutraliseren en af te breken.
  • De planten verbeteren de luchtvochtigheid door hun eigen verdampproces.

Groene kamerplanten | Populaire groene kamerplanten | GroenRijk Beneden Leeuwen

Groene kamerplanten kopen? Kom langs bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Hebben wij u overtuigd en wilt u ook graag een mooie, groene kamerplant kopen? Kom dan naar GroenRijk in Beneden Leeuwen. Hier vindt u een zeer ruime afdeling met vele soorten groene kamerplanten. De groene kamerplanten zijn in ons tuincentrum verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Wanneer u een mooie kamerplant heeft gevonden, kunt u ook meteen op onze potterie afdeling een passende bloempot kiezen. Vraag aan één van onze medewerkers om de kamerplant meteen te verpotten in de nieuwe bloempot en u gaat met een zelfgekozen plant-pot combinatie naar huis! Kom gerust eens een kijkje nemen in ons tuincentrum nabij Nijmegen, Tiel en Beuningen en laat u verrassen door ons ruime assortiment met groene kamerplanten. Bekijk de openingstijden van onze winkel en dan zien we u graag snel bij GroenRijk in Beneden Leeuwen!

Lees meer over bloeiende kamerplanten

 

 

Groene kamerplanten | Populaire groene kamerplanten | GroenRijk Beneden Leeuwen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten