Kamerplanten groen

Een mooie, groene kamerplant is perfect om die lege plek in huis te vullen. Met groene kamerplanten breng je gemakkelijk sfeer in huis én haal je een klein stukje natuur naar binnen. Laten we voorop stellen dat groene kamerplanten echt in elk interieur passen; of het nu een kleine kamerplant is of een grote kamerplant, bij GroenRijk Beneden Leeuwen vind je vast en zeker een nieuwe favoriet! Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment, of kom bij ons langs voor het volledige overzicht!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 80 producten

Top 5 populaire groene kamerplanten

Laten we eerst beginnen met wat een groene kamerplant nu eigenlijk is; een groene kamerplant is een soort die niet bloeit. Toch zien groene kamerplanten er mooi uit en dat komt met name door de vorm van het blad en de kleur. Bij GroenRijk Beneden Leeuwen vind je vele soorten groene kamerplanten, maar wij hebben een top 5 voor je samengesteld met de meest populaire groene kamerplanten:

  1. Varen (Nephrolepis obliterate) - Iedereen kent natuurlijk wel de bekende Varen, maar deze soort komt uit Australië. Een kenmerk van deze kamerplant is dat hij giftige stoffen filtert en deze vervolgens ook meteen weer afbreekt.
  2. Gatenplant (Monstera Dellcosa) - Wat een prachtige plant is de Gatenplant! De plant heeft wekelijks wat water nodig en staat het liefst in de schaduw/halfschaduw. Naast dat dit een echte eyecatcher is, is dit ook nog eens een luchtzuiverende kamerplant.
  3. Goudpalm (Areca palm) - De Goudpalm komt oorspronkelijk uit Madagaskar en een kenmerk van deze groene kamerplant zijn de bladeren. De plant maakt gemakkelijk zuurstof aan en filtert de schadelijke stoffen.
  4. Aloë Vera - Wanneer je op zoek bent naar een groene kamerplant die gemakkelijk te verzorgen is, moet je voor de Aloë Vera kiezen. Deze plant zuivert de lucht van chemicaliën.
  5. Kentia Palm (Howea) - De bekende Kentia Palm is een ijzersterke plant en kan wel tegen een stootje. De plant houdt van direct zonlicht met halfschaduw en ook deze kamerplant heeft een luchtzuiverende eigenschap.

Groene kamerplanten | Palm | Gatenplant | GroenRijk Beneden Leeuwen

Wat zijn luchtzuiverende groene kamerplanten?

Onder de groene kamerplanten zijn vele soorten die een luchtzuiverende eigenschap hebben. Maar wat zijn nu eigenlijk luchtzuiverende kamerplanten? Eigenlijk zijn dit zuurstofrijke planten met de volgende kenmerken:

  • Luchtzuiverende planten zijn zeer geschikt voor op kantoor of in de slaapkamer, omdat de planten voor een gezondere en betere omgeving zorgen. 
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor meer productiviteit en minder ziekteverzuim.
  • Luchtzuiverende kamerplanten hebben de eigenschap om schadelijke gassen te neutraliseren en af te breken.
  • De planten verbeteren de luchtvochtigheid door hun eigen verdampproces.

Groene kamerplanten | Populaire groene kamerplanten | GroenRijk Beneden Leeuwen

Groene kamerplanten kopen? Bestel deze online bij GroenRijk Beneden Leeuwen!

Bekijk ons online assortiment aan groene kamerplanten en bestel een mooie kamerplant in onze webshop, dan bezorgen wij deze bij je thuis. Zo heb je gemakkelijk en snel een nieuwe frisse uitstraling in het interieur en hoef je de deur niet uit! Bekijk je liever eerst de verschillende kamerplanten in het echt? Dan kun je natuurlijk ook bij ons terecht in het tuincentrum. Naast kamerplanten vind je ook bijpassende potterie in zowel onze winkel als in onze webshop. 

Lees meer over bloeiende kamerplanten