De Jasoda gaat maar door!

De Jasoda gaat maar door!

De Chrysanthemum (Indicum Gr) 'Jasoda' staat zo bol van de bloemen dat het blad eronder lijkt te verdwijnen. Het is een geweldige bloeier die je tuin of balkon opvrolijkt van augustus tot aan de eerste vorst. Zo geef je nog lekker veel kleur aan het naseizoen! ​


Kortere dagen, langere bloei!

Als de dagen korter worden en er in de herfst wat minder licht is, bloeit deze bolchrysant juist op. Geef hem een plek in de zon of halfschaduw en geniet van de overdaad aan de bloemen waar de Jasoda om bekend staat. Het bloemendek vormt als het ware een kleurige paraplu. Net als bij andere bolchrysanten wordt de Jasoda gekweekt in verschillende tinten. Van oranjebruin en geel tot lichtroze, paarsroze en wit. 


Bloemenbeauty

De Chrysanthemum 'Jasoda' oogt door haar opvallend dichtbebloemde koepelvorm prachtig in een pot. Zowel binnen- als buitenshuis. Ze kan ook goed een kale plek opvullen in je tuin of juist een hele opvallende plaats innemen, alleen of in een groep. Ook in een hanger is de Jasoda een echte eyecatcher; bijvoorbeeld op een muur of naast een deur. De bolchrysant combineert bovendien ook mooi met andere late bloeiers zoals herfstaster, herfstanemoon of verbena.

 
Zo blijft jouw Jasoda op haar best

  • Zorg dat de kluit niet uitdroogt.
  • Hou er rekening mee dat de bloemenparaplu regen kan tegenhouden. Geef daarom af en toe extra water bij de kluit en niet op de bloemen. 
  • Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.
  • Wil je de bloei nog verder ondersteunen? Geef dan eens per twee weken wat extra vloeibare voeding bij het gietwater, zoals GroenRijk plantenvoeding universeel bio.
  • Zet de Chrysanthemum 'Jasoda' bij voorkeur op een wat beschutte plek, zodat de bloemen zo mooi mogelijk blijven.

 

Kun je geen afscheid nemen?

Nadat ze alles heeft gegeven tot aan de eerste vorst, is het einde seizoen voor de Chrysanthemum 'Jasoda'. Wil je haar niet kwijt? Snoei de plant dan tot ongeveer 15 cm terug en dek haar tijdens de vorst af met bladeren of takken. Of geef de Jasoda een koele, vorstvrije plek tijdens de wintermaanden. Zorg dat de grond een beetje vochtig blijft. Vanaf april kunnen de takken weer gaan uitlopen.

De chrysant heeft trouwens ook nog een mooie symboliek. Geef haar cadeau en je wenst iemand een lang, gelukkig en gezond leven toe!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...