Deze herfstaster steelt de show!

Deze herfstaster steelt de show!

De aster 'Showmaker' is een bijzondere nazomerplant die graag jouw aandacht trekt. De volle, bijna pomponachtige bloemen bloeien eindeloos door in het najaar. En dat houden ze lang vol tot de eerste vorst.

 

Topper onder de asters

De aster 'Showmaker' is een nazomerplant van topkwaliteit. Na een lang zomers tuinseizoen verrast deze aster je nog met een kleurige finale. Deze bijzondere soort valt op door de rijke en lange bloei, en is bijzonder geschikt om in potten te planten. De Showmakers serie wordt in verschillende heldere tinten gekweekt van wit tot roze en van blauw tot violet. Daarbij vormen de dubbele bloemblaadjes opvallende bollen die mooi contrasteren met het donkergroene blad. 

 

Allround entertainment

Het mooie van de Showmaker is dat deze compact groeiende herfstaster zowel solo als in een groep prachtig staat. Het is een allrounder die je in de volle grond kunt zetten, maar ook prachtig uitkomt en een pot of bak. Reken er maar op dat je nog laat in het seizoen kunt genieten van een uitbundig en kleurrijk optreden op jouw terras, patio of balkon. Een mooie toegift is dat de Showmaker winterhard is tot -10 graden. Dus zelfs na flinke vorst bloeit hij het volgende jaar weer zonder problemen op.

 

Planten in een pot

GroenRijk heeft een groot assortiment aan potten en bakken die je kunt gebruiken om deze opvallende herfstaster in te showen. Neem wel een pot of bak waar een gat onderin zit en dek dat af met wat potscherven of gebruik hiervoor hydrokorrels. Voeg de potgrond toe, haal de 'Showmaker' uit de kweekpot en maak de wortels wat los met je handen. Zorg dat de bovenkant van de kluit minimaal twee vingers onder de rand uitkomt en vul daarna aan met potgrond. Druk de aarde aan en geef gelijk wat water.

 

The show must go on

Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van de aster 'Showmaker'? Met een paar handige tips is dat makkelijk: 

  • Geef een plekje in de zon of halfschaduw.
  • Geef geregeld water, vooral in de zon.
  • Let erop dat er geen water in de pot blijft staan. Teveel water bij de wortels doet de plant zeker niet goed. 
  • Haal steeds de uitgebloeide bloemen weg voor een langere bloei.
  • Snoei dode takken weg in het voorjaar, en de openluchtvoorstelling wordt wegens succes geprolongeerd!  

Dat wordt lekker lang genieten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Steengoede plantenmix 

Wil jij graag makkelijke planten die het op veel plekken goed doen en vaak ook nog wintergroen zijn? Dan heeft GroenRijk een geweldige vaste plantenmix voor je die prachtig staat in je border én in een rotstuin of stapelmuur.

 

  • Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is een steenraket of muurbloem die bloeit van mei tot en met september met lilapaarse bloemen en lange grijsgroene bladeren. Deze groenblijver wordt 50 tot 60 cm hoo...
Lees meer...
Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...