Hoe decoreer ik mijn kerstboom met kerstballen?

Oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon. Toch zullen we een boom zonder versiering aan die takken nogal leeg vinden. Een kerstboom zonder lampjes, een guirlande of een aantal ballen wordt over het algemeen nog niet écht als een kerstboom gezien. Aan de andere kant van het spectrum zijn er weer mensen die zichzelf helemaal verliezen in hun overdaad aan versiering. Geen zorgen, er is zeker een middenweg! In dit blogartikel delen we graag de ‘regels der decoratie’ met je, zoals bijvoorbeeld het aantal kerstballen dat gebruikelijk is.

Hoeveel kerstballen moet ik gebruiken?

Je hebt de basis gelegd: de lampjes zijn mooi verdeeld en eventuele kerstslingers hangen in de boom. Nu komt het écht leuke gedeelte: de kerst ornamenten mogen de boom in! Hoeveel ballen of hangers je moet gebruiken is lastig te zeggen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van de ballen, de hoogte en breedte van de kerstboom en simpelweg wat je zelf mooi vindt. Uiteindelijk komt het allemaal neer op jouw persoonlijke stijl en voorkeur. Toch willen we je dit lijstje met het gemiddelde aantal ballen per boom niet onthouden. Zoals gezegd is het prima om hier in te variëren, maar je hebt zo wel een uitgangspunt wanneer je in ons tuincentrum ballen komt uitzoeken. Per rijtje vind je voor de hoogte van de kerstboom het 'normale' aantal ballen en 'lekker veel' voor als dat beter bij jouw stijl past. 

  • Kerstboom hoogte: 150 cm, normaal aantal ballen: 30, veel ballen: 50
  • Kerstboom hoogte: 180 cm, normaal aantal ballen: 35, veel ballen: 60
  • Kerstboom hoogte: 210 cm, normaal aantal ballen: 40, veel ballen: 70
  • Kerstboom hoogte: 240 cm, normaal aantal ballen: 45, veel ballen: 80
  • Kerstboom hoogte: 260 cm, normaal aantal ballen: 50, veel ballen: 90

Tip! Om je boom speels aan te kleden, raden we aan om kerstballen en –hangers van verschillende formaten in huis te halen.

Hoe moet ik mijn kerstballen ophangen?

De speciale kerstballen, waar je bijvoorbeeld een bijzondere herinnering aan hebt, mogen de show stelen. Deze hang je als eerste op!  Ga dus na vanaf welke hoek je het vaakst naar je kerstboom kijkt en reserveer die plek voor jouw favorieten. Pak dan de meest grote ballen en ornamenten erbij en hang ze evenredig uit elkaar. Vul vervolgens de lege plekjes in met middelgrote en kleine kerstballen om zo een evenwicht aan te brengen. Je kunt ornamenten en andere decoraties 'in' je boom plaatsen, maar ook op de toppen van takken om diepte toe te voegen. Als je huisdieren of kleine kinderen hebt, raden we aan om plastic kerstballen onderaan of ‘in de loop’ te hangen. Je wilt natuurlijk geen glasscheven rapen!

Hoe stel je de mooiste kerstdecoratie samen?

Er zijn echter nog een paar zaken die moeten worden genoemd. De kerstversiering die je in je boom wilt hangen moet niet alleen qua grootte, maar ook qua kleur op elkaar zijn ingespeeld. Kies voor een kerstballen set waarbij het kleurpalet voor je is samengesteld, of ga zelf op jacht in ons tuincentrum.. Onze medewerkers kunnen je natuurlijk ook adviseren. Daarnaast raden we je ook aan om altijd wat extra ornamenten bij de hand te hebben voor het geval één of meerdere ballen kapot gaan.

Kersthangers en kerstballen koop je bij GroenRijk Beneden Leeuwen!

Wil je meer weten over het decoreren van je kerstboom? Je bent welkom bij tuincentrum GroenRijk Beneden Leeuwen. We helpen je graag bij het uitzoeken van de kerstartikelen die passen bij jouw smaak en budget. Tot snel bij tuincentrum GroenRijk Beneden Leeuwen!

Tags:

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...