Hoe decoreer ik mijn kerstboom met kerstballen?

Oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon. Toch zullen we een boom zonder versiering aan die takken nogal leeg vinden. Een kerstboom zonder lampjes, een guirlande of een aantal ballen wordt over het algemeen nog niet écht als een kerstboom gezien. Aan de andere kant van het spectrum zijn er weer mensen die zichzelf helemaal verliezen in hun overdaad aan versiering. Geen zorgen, er is zeker een middenweg! In dit blogartikel delen we graag de ‘regels der decoratie’ met je, zoals bijvoorbeeld het aantal kerstballen dat gebruikelijk is.

Hoeveel kerstballen moet ik gebruiken?

Je hebt de basis gelegd: de lampjes zijn mooi verdeeld en eventuele kerstslingers hangen in de boom. Nu komt het écht leuke gedeelte: de kerst ornamenten mogen de boom in! Hoeveel ballen of hangers je moet gebruiken is lastig te zeggen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van de ballen, de hoogte en breedte van de kerstboom en simpelweg wat je zelf mooi vindt. Uiteindelijk komt het allemaal neer op jouw persoonlijke stijl en voorkeur. Toch willen we je dit lijstje met het gemiddelde aantal ballen per boom niet onthouden. Zoals gezegd is het prima om hier in te variëren, maar je hebt zo wel een uitgangspunt wanneer je in ons tuincentrum ballen komt uitzoeken. Per rijtje vind je voor de hoogte van de kerstboom het 'normale' aantal ballen en 'lekker veel' voor als dat beter bij jouw stijl past. 

  • Kerstboom hoogte: 150 cm, normaal aantal ballen: 30, veel ballen: 50
  • Kerstboom hoogte: 180 cm, normaal aantal ballen: 35, veel ballen: 60
  • Kerstboom hoogte: 210 cm, normaal aantal ballen: 40, veel ballen: 70
  • Kerstboom hoogte: 240 cm, normaal aantal ballen: 45, veel ballen: 80
  • Kerstboom hoogte: 260 cm, normaal aantal ballen: 50, veel ballen: 90

Tip! Om je boom speels aan te kleden, raden we aan om kerstballen en –hangers van verschillende formaten in huis te halen.

Hoe moet ik mijn kerstballen ophangen?

De speciale kerstballen, waar je bijvoorbeeld een bijzondere herinnering aan hebt, mogen de show stelen. Deze hang je als eerste op!  Ga dus na vanaf welke hoek je het vaakst naar je kerstboom kijkt en reserveer die plek voor jouw favorieten. Pak dan de meest grote ballen en ornamenten erbij en hang ze evenredig uit elkaar. Vul vervolgens de lege plekjes in met middelgrote en kleine kerstballen om zo een evenwicht aan te brengen. Je kunt ornamenten en andere decoraties 'in' je boom plaatsen, maar ook op de toppen van takken om diepte toe te voegen. Als je huisdieren of kleine kinderen hebt, raden we aan om plastic kerstballen onderaan of ‘in de loop’ te hangen. Je wilt natuurlijk geen glasscheven rapen!

Hoe stel je de mooiste kerstdecoratie samen?

Er zijn echter nog een paar zaken die moeten worden genoemd. De kerstversiering die je in je boom wilt hangen moet niet alleen qua grootte, maar ook qua kleur op elkaar zijn ingespeeld. Kies voor een kerstballen set waarbij het kleurpalet voor je is samengesteld, of ga zelf op jacht in ons tuincentrum.. Onze medewerkers kunnen je natuurlijk ook adviseren. Daarnaast raden we je ook aan om altijd wat extra ornamenten bij de hand te hebben voor het geval één of meerdere ballen kapot gaan.

Kersthangers en kerstballen koop je bij GroenRijk Beneden Leeuwen!

Wil je meer weten over het decoreren van je kerstboom? Je bent welkom bij tuincentrum GroenRijk Beneden Leeuwen. We helpen je graag bij het uitzoeken van de kerstartikelen die passen bij jouw smaak en budget. Tot snel bij tuincentrum GroenRijk Beneden Leeuwen!

Tags:

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...
Elk jaar meer Hortensia!

Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen deze week extra voordelig.

 

Hortensia’s, ze bloeien weer!

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven horte...

Lees meer...
Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...