Álles over de Lemax collectie van 2022

Dit jaar heeft de Lemax collectie weer veel moois in petto! In deze blog lichten we de nieuwe collectie uit, zodat je weet wat je kunt verwachten én hoe je jouw kerstdorp dit jaar naar een nog hoger niveau tilt. Er zijn maar liefst honderden nieuwe items toegevoegd aan de collectie!

De nieuwe eyecatchers uit de Lemax 2022 collectie

  • Jagerndorfer skilift: Het skidorp Vail Village is dit jaar voorzien van het speciale huisje Aspen Ridge Landscaping & Nursery. Een kersthuisje waarin je de kerstbomen kunt bewonderen vanaf de glazen serre, dat is natuurlijk een klassieke toevoeging! 
  • Caddington Village: In het dorp is kerst dé periode om leven in de lokale brouwerij te brengen. Daarom is er een nieuwe bottelarij mét bewegende elementen en verlichting. 
  • Harvest Crossing: Het landelijke thema van Harvest Crossing komt terug in de nieuwe Pot Pie Shop, waar de Amerikaanse klassieker geserveerd wordt. Op een bruisend landelijk kerstdorp plein mag deze niet ontbreken!
  • Plymouth Corners: Het kustplaatsje is helemaal in de kerstsfeer, waar natuurlijk ook een cadeauwinkel bij hoort! Wil je dit jaar wat kust elementen toevoegen aan je dorp? Dan is een kersthuisje uit de Plymouth Corners collectie een uitstekende toevoeging!
  • Santa’s Wonderland: Het is tijd voor Santa’s Rooftop Bash! Dit is een nieuw kersthuisje dat best een plek verdient in het centrum van jouw kerstdorp. Iedereen is uitgenodigd voor Santa’s Rooftop Bash. 
  • Sugar ‘n’ Spice: het sprookjesachtige kerstdorp dat om snoep en koek draait is uitgebreid met het Peppermint House! Verlichting, over de top decoratie en de fijnste (smakelijke) details maken dit een heerlijke eyecatcher voor het kerstdorp!

Lemax 2022 | GroenRijk Beneden Leeuwen

Ontdek de Lemax 2022 collectie bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Je vindt in ons tuincentrum de Lemax collectie met de bijzondere nieuwe eyecatchers van dit jaar! Bezoek onze kerstshow en dompel je helemaal onder in alle trends van dit jaar, waardoor je flink veel inspiratie op doet. Nieuwe bewegende elementen, flitsende verlichting, speciale rook effecten, óf het begin van jouw eigen nieuwe kerstdorp: je vindt jouw inspiratie bij GroenRijk Beneden Leeuwen nabij Tiel, of bezoek onze webshop en neem online alvast een kijkje om de collectie van dit jaar te ontdekken!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...