Alle voor- en nadelen van kerstbomen en kunstkerstbomen

Alle voor- en nadelen van kerstbomen en kunstkerstbomen

Het is bijna weer zover: Kerst! Wie aan de kerstdagen denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan lekker eten met goed gezelschap én natuurlijk een versierde kerstboom. Aangezien we de afgelopen jaren ons steeds bewuster zijn over onze omgeving en duurzaamheid, krijgen wij in ons tuincentrum ook steeds vaker de vraag: wat zijn de voor- en nadelen van kerstbomen én kunstkerstbomen? Die vraag snappen wij wel! Het aanbod is tegenwoordig erg groot en waar doe je goed aan? Daarom heeft onze expert op het gebied van kerstbomen en kunstkerstbomen alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van een kerstboom

 • Een echte kerstboom ruikt natuurlijk heer-lijk! Alleen met een echte boom krijg je die bekende dennengeur in huis.
 • Het uitkiezen en het kopen van een kerstboom is natuurlijk al een uitje. Elk jaar hebben wij een inspirerende kerstshow in ons tuincentrum. Maak er dus een (mid-)dagje uit van en kom de mooiste kerstboom shoppen.
 • Heb je een kerstboom met kluit? Dan kun je de boom na de feestdagen ook nog terug planten in de tuin. Wellicht kun je hem het jaar daarop weer gebruiken. Lekker duurzaam!

Nadelen van een kerstboom

 • Een kerstboom neem je vaak in de auto mee naar huis en sleep je vervolgens door de woonkamer op de plek waar hij moet staan. Gevolg? Een auto én huis vol naalden. Niet heel prettig natuurlijk…
 • Vaak ontkom je er niet aan: uitvallen van naalden. Zeker wanneer je een kerstboom met kluit hebt, vallen de naalden over het algemeen sneller uit.
 • Heb je huisdieren? Zowel het water van een afgezaagde kerstboom als de naalden zijn giftig. De naalden zijn erg scherp en kunnen in het ergste geval gaatjes in de slokdarm maken.

Kerstbomen en kunstkerstbomen

Voordelen kunstkerstboom

 • Waar bij een echte kerstboom de naalden op de grond vallen, heb je daar met een kunstkerstboom geen last van. Laat die stofzuiger maar in de kast!
 • Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen niet meer van echte kerstbomen te onderscheiden.
 • Zelfs met een kunstkerstboom heb je geen losse kerstverlichting nodig. Er zijn namelijk kunstkerstbomen bij ons verkrijgbaar mét verlichting. Handig toch?
 • Kunstkerstbomen zijn eenvoudig op te zetten door middel van takken die voorzien zijn van cijfertjes of kleurtjes. Kind kan de was doen!
 • Een kunstkerstboom blijft jaar in, jaar uit mooi.

Nadelen kunstkerstboom

 • Met een kunstkerstboom mis je natuurlijk die echte, authentieke geur van een echte kerstboom.
 • Een mooie kunstkerstboom is best een investering. Maar aangezien je lang doet met een kunstkerstboom verdient het zich met de jaren terug.
 • Kunstkerstbomen staan vrijwel altijd op een standaard. Deze kun je natuurlijk verbergen door een mooie mand om de standaard te plaatsen.

Kom langs bij GroenRijk Beneden Leeuwen voor echte kerstbomen en kunstkerstbomen!

Heb jij jouw keuze gemaakt? Kies je dit jaar voor een kerstboom of kunstkerstboom? Of wil je het aanbod met bomen toch liever in het echt zien? Geen probleem! Bezoek GroenRijk Beneden Leeuwen om alles soorten te bekijken. Heb je vragen? Onze medewerkers staan altijd voor je klaar, beantwoorden maar al te graag jouw vragen en helpen je met het uitzoeken van een kerstboom óf kunstkerstboom. Laat de feestdagen maar komen!

Bekijk openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

'Bowles Mauve': absoluut geen muurbloempje

Erysimum 'Bowles Mauve' is een lang bloeiende, heerlijk ruikende en vaak wintergroene vaste plant. Ze kan je tuin tenminste twee jaar achter elkaar fantastisch kleur geven.

 

Niet verlegen

De dichte, struikachtige muurbloemsoort Erysimum 'Bowles Mauve' bloeit maar door. Van mei tot oktober heeft ze langgerekte trossen van lichtpaarse bloemetjes met gele hartjes boven zilvergrijs-groene bladeren. De oorspronkelijke wilde muurbloem...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!

 

Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een eenj...

Lees meer...
Vrolijke violen

Hoe kun je de lente beter aftrappen dan met een bakje violen? Ze zijn kleurig en bloeien uitbundig. Viooltjes zier er fragiel uit, maar ze kunnen juist veel hebben. Bij GroenRijk vind je de grootbloemige F1 violen én de schattige Viola cornuta in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Volop keus dus! 

 

Veel soorten

Er bestaan ruim 400 verschillende soorten violen in allerlei kleurschakeringen. De grootbloemige F1-Hybriden (V...

Lees meer...