Alle voor- en nadelen van kerstbomen en kunstkerstbomen

Alle voor- en nadelen van kerstbomen en kunstkerstbomen

Het is bijna weer zover: Kerst! Wie aan de kerstdagen denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan lekker eten met goed gezelschap én natuurlijk een versierde kerstboom. Aangezien we de afgelopen jaren ons steeds bewuster zijn over onze omgeving en duurzaamheid, krijgen wij in ons tuincentrum ook steeds vaker de vraag: wat zijn de voor- en nadelen van kerstbomen én kunstkerstbomen? Die vraag snappen wij wel! Het aanbod is tegenwoordig erg groot en waar doe je goed aan? Daarom heeft onze expert op het gebied van kerstbomen en kunstkerstbomen alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van een kerstboom

 • Een echte kerstboom ruikt natuurlijk heer-lijk! Alleen met een echte boom krijg je die bekende dennengeur in huis.
 • Het uitkiezen en het kopen van een kerstboom is natuurlijk al een uitje. Elk jaar hebben wij een inspirerende kerstshow in ons tuincentrum. Maak er dus een (mid-)dagje uit van en kom de mooiste kerstboom shoppen.
 • Heb je een kerstboom met kluit? Dan kun je de boom na de feestdagen ook nog terug planten in de tuin. Wellicht kun je hem het jaar daarop weer gebruiken. Lekker duurzaam!

Nadelen van een kerstboom

 • Een kerstboom neem je vaak in de auto mee naar huis en sleep je vervolgens door de woonkamer op de plek waar hij moet staan. Gevolg? Een auto én huis vol naalden. Niet heel prettig natuurlijk…
 • Vaak ontkom je er niet aan: uitvallen van naalden. Zeker wanneer je een kerstboom met kluit hebt, vallen de naalden over het algemeen sneller uit.
 • Heb je huisdieren? Zowel het water van een afgezaagde kerstboom als de naalden zijn giftig. De naalden zijn erg scherp en kunnen in het ergste geval gaatjes in de slokdarm maken.

Kerstbomen en kunstkerstbomen

Voordelen kunstkerstboom

 • Waar bij een echte kerstboom de naalden op de grond vallen, heb je daar met een kunstkerstboom geen last van. Laat die stofzuiger maar in de kast!
 • Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen niet meer van echte kerstbomen te onderscheiden.
 • Zelfs met een kunstkerstboom heb je geen losse kerstverlichting nodig. Er zijn namelijk kunstkerstbomen bij ons verkrijgbaar mét verlichting. Handig toch?
 • Kunstkerstbomen zijn eenvoudig op te zetten door middel van takken die voorzien zijn van cijfertjes of kleurtjes. Kind kan de was doen!
 • Een kunstkerstboom blijft jaar in, jaar uit mooi.

Nadelen kunstkerstboom

 • Met een kunstkerstboom mis je natuurlijk die echte, authentieke geur van een echte kerstboom.
 • Een mooie kunstkerstboom is best een investering. Maar aangezien je lang doet met een kunstkerstboom verdient het zich met de jaren terug.
 • Kunstkerstbomen staan vrijwel altijd op een standaard. Deze kun je natuurlijk verbergen door een mooie mand om de standaard te plaatsen.

Kom langs bij GroenRijk Beneden Leeuwen voor echte kerstbomen en kunstkerstbomen!

Heb jij jouw keuze gemaakt? Kies je dit jaar voor een kerstboom of kunstkerstboom? Of wil je het aanbod met bomen toch liever in het echt zien? Geen probleem! Bezoek GroenRijk Beneden Leeuwen om alles soorten te bekijken. Heb je vragen? Onze medewerkers staan altijd voor je klaar, beantwoorden maar al te graag jouw vragen en helpen je met het uitzoeken van een kerstboom óf kunstkerstboom. Laat de feestdagen maar komen!

Bekijk openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...