Grote kamerplanten voor jouw urban jungle

Kamerplanten kunnen verschillende positieve effecten hebben op het huis en de omgeving. Zo kunnen ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en luchtvochtigheid en daarnaast geven ze natuurlijk heel veel sfeer! Een klein bescheiden plantje in een hanging basket is leuk, maar als je genoeg ruimte hebt is een grote kamerplant natuurlijk wel heel verleidelijk, zeker na het zien van het onderstaande lijstje! 

5 grote kamerplanten voor de echte urban jungle

  • Yucca: de Yucca wordt ook wel Palmlelie genoemd, die met de stoere uitstraling goed past in een interieur met een beetje pit. De Yucca maakt wel nieuwe bladeren aan, maar groeit niet zo snel in de hoogte. Voor een grote Yucca in huis kun je dus het beste een grote variant kopen, zodat deze meteen een prominente plek krijgt in het interieur. De Yucca heeft veel zonlicht nodig en weinig water, dus het is een hele makkelijke plant!
  • Pachira aquatica: we noemen deze plant ook wel Geldboom, dus die willen we allemaal wel in huis toch? Het blad lijkt een beetje op een hand met 5 vingers, dus volgens de Chinese Feng Shui brengt deze plant geluk en fortuin. Deze filosofie maakt de plant dan ook een geschikt cadeau voor plantenliefhebbers! De verzorging is erg gemakkelijk, een plek met een beetje zonlicht en af en toe wat water is al voldoende. 
  • Kentia Palm: dit is er eentje die je wellicht veel tegenkomt om je heen, want zowel in woonkamers als op kantoren is deze plant erg populair. Het is een hele stevige kamerplant die dan ook gemakkelijk te onderhouden is. In de zomer is het belangrijk om de grond vochtig te houden en een plek in indirect zonlicht is ideaal. Deze tropische plant heeft veer-vormige bladeren en kan een mooie aankleding zijn in een grote strakke pot. 
  • Ficus: de Ficus is met verschillende soorten nog altijd een hele populaire kamerplant. Voor een grote Ficus in huis kun je denken aan de Ficus Lyrata, ook wel bekend onder de naam Vioolblad. Dit is niet alleen een grote stoere kamerplant, maar ook nog eentje met een luchtzuiverende werking! Een lichte plek zonder direct zonlicht is het beste voor de Ficus en een wekelijkse waterbeurt is voldoende. Met genoeg liefde en aandacht kan deze plant tot wel 2 meter groeien! 
  • Strelitzia: alleen al vanwege de Nederlandse bijnaam Paradijsvogelplant is deze plant zeer geliefd. De grote groene bladeren brengen de echte jungle sfeer naar jouw huis. Tijdens de groei kunnen er scheurtjes ontstaan in het blad, maar dit is niets om je zorgen over de maken. Dit komt doordat het blad soms wat blijft steken. De Strelitzia heeft veel water nodig, dus een aantal keer per week water geven is van belang. Daarnaast is de zon ook belangrijk om goed te groeien, dus een goede zonnige standplaats doet de Paradijsvogelplant veel goed. 

Bekijk onze kamerplanten

Creëer jouw eigen urban jungle

Je hebt nooit té veel kamerplanten, dat is in ieder geval zeker als je kiest voor een urban jungle in huis. Met een aantal mooie grote kamerplanten er tussen kun je mooie verschillen aanbrengen tussen verschillende hoeken in huis, of variëren in hoogte voor een speels effect. Heb je wat minder ruimte in huis? Dan kun je ook kiezen voor planten die wel hoog zijn, maar wat smaller blijven. Zo zijn er bijvoorbeeld ook grote cactussen, die weinig ruimte innemen maar toch een stoere uitstraling geven!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...