Grote kamerplanten voor jouw urban jungle

Kamerplanten kunnen verschillende positieve effecten hebben op het huis en de omgeving. Zo kunnen ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en luchtvochtigheid en daarnaast geven ze natuurlijk heel veel sfeer! Een klein bescheiden plantje in een hanging basket is leuk, maar als je genoeg ruimte hebt is een grote kamerplant natuurlijk wel heel verleidelijk, zeker na het zien van het onderstaande lijstje! 

5 grote kamerplanten voor de echte urban jungle

  • Yucca: de Yucca wordt ook wel Palmlelie genoemd, die met de stoere uitstraling goed past in een interieur met een beetje pit. De Yucca maakt wel nieuwe bladeren aan, maar groeit niet zo snel in de hoogte. Voor een grote Yucca in huis kun je dus het beste een grote variant kopen, zodat deze meteen een prominente plek krijgt in het interieur. De Yucca heeft veel zonlicht nodig en weinig water, dus het is een hele makkelijke plant!
  • Pachira aquatica: we noemen deze plant ook wel Geldboom, dus die willen we allemaal wel in huis toch? Het blad lijkt een beetje op een hand met 5 vingers, dus volgens de Chinese Feng Shui brengt deze plant geluk en fortuin. Deze filosofie maakt de plant dan ook een geschikt cadeau voor plantenliefhebbers! De verzorging is erg gemakkelijk, een plek met een beetje zonlicht en af en toe wat water is al voldoende. 
  • Kentia Palm: dit is er eentje die je wellicht veel tegenkomt om je heen, want zowel in woonkamers als op kantoren is deze plant erg populair. Het is een hele stevige kamerplant die dan ook gemakkelijk te onderhouden is. In de zomer is het belangrijk om de grond vochtig te houden en een plek in indirect zonlicht is ideaal. Deze tropische plant heeft veer-vormige bladeren en kan een mooie aankleding zijn in een grote strakke pot. 
  • Ficus: de Ficus is met verschillende soorten nog altijd een hele populaire kamerplant. Voor een grote Ficus in huis kun je denken aan de Ficus Lyrata, ook wel bekend onder de naam Vioolblad. Dit is niet alleen een grote stoere kamerplant, maar ook nog eentje met een luchtzuiverende werking! Een lichte plek zonder direct zonlicht is het beste voor de Ficus en een wekelijkse waterbeurt is voldoende. Met genoeg liefde en aandacht kan deze plant tot wel 2 meter groeien! 
  • Strelitzia: alleen al vanwege de Nederlandse bijnaam Paradijsvogelplant is deze plant zeer geliefd. De grote groene bladeren brengen de echte jungle sfeer naar jouw huis. Tijdens de groei kunnen er scheurtjes ontstaan in het blad, maar dit is niets om je zorgen over de maken. Dit komt doordat het blad soms wat blijft steken. De Strelitzia heeft veel water nodig, dus een aantal keer per week water geven is van belang. Daarnaast is de zon ook belangrijk om goed te groeien, dus een goede zonnige standplaats doet de Paradijsvogelplant veel goed. 

Bekijk onze kamerplanten

Creëer jouw eigen urban jungle

Je hebt nooit té veel kamerplanten, dat is in ieder geval zeker als je kiest voor een urban jungle in huis. Met een aantal mooie grote kamerplanten er tussen kun je mooie verschillen aanbrengen tussen verschillende hoeken in huis, of variëren in hoogte voor een speels effect. Heb je wat minder ruimte in huis? Dan kun je ook kiezen voor planten die wel hoog zijn, maar wat smaller blijven. Zo zijn er bijvoorbeeld ook grote cactussen, die weinig ruimte innemen maar toch een stoere uitstraling geven!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...
Winterheide: Erica darleyensis

Erica darleyensis kan bijna alles aan. Na een strenge winter komt hij weer mals en groen onder de sneeuw vandaan en in een tropische zomer blijft hij fier overeind. De Erica darleyensis van GroenRijk bloeit vrijwel de hele winter tot en met het vroege voorjaar. Qua grondsoort is Erica – in tegenstelling tot zijn familieleden – nauwelijks kieskeurig. Kortom: de robuuste bodembedekker die tegen een stootje kan.

 

Erica: meisje, pla...

Lees meer...