Top 5 kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Top 5 kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Niet elke ruimte biedt wellicht voldoende licht om alle kamerplanten gelukkig en gezond te kunnen houden. Gelukkig zijn er ook kamerplanten die het goed kunnen doen in een donkere ruimte. Vandaag delen we een lijstje met kamerplanten die weinig licht nodig hebben, waardoor je ook in een ruimte met weinig zonlicht kunt genieten van kamerplanten!

Zijn er kamerplanten die weinig licht nodig hebben?

Over het algemeen heeft iedere kamerplant licht nodig, maar we maken het onderscheid in planten die in de schaduw of met heel weinig licht toch goed kunnen groeien. Onder ‘weinig licht’ verstaan we bijvoorbeeld niet direct bij het raam, maar juist naast het raam, of in de buurt van een raam op het Noorden. Voor ramen op het Oosten, Zuiden en Westen kun je dan meer afstand bewaren tot ongeveer 6 meter. 

Welke kamerplanten hebben weinig licht nodig? 

  • Calathea: Bij veel licht verkleuren de bladeren van de Calathea, die anders een mooi patroontje hebben, daar komt dan ook de naam Pauwenplant vandaan zoals we deze ook kennen.
  • Philodendron: Een schaduwplaats is voor de Philodendron geen enkel probleem, graag zelfs. Daarnaast is deze plant luchtzuiverend, wat altijd mooi meegenomen is! 
  • Sansevieria: ook wel bekend onder de naam Vrouwentong is de altijd gemakkelijke Sansevieria. Deze krijgt eerder te veel water dan te weinig, dus bescheidenheid is belangrijk als je haar verzorgt. Qua zonlicht en schaduw heeft deze plant weinig eisen, dus een plaats verder van het raam is geen enkel probleem. 
  • Zamioculcas: Deze kamerplant heeft weinig wensen als het gaat om bewatering en zonlicht. Weinig water is juist goed voor deze kamerplant!
  • Cactus Euphorbia: De variant van de Cactus die officieel geen lid is van de cactus-familie, maar qua uitstraling zeker in het rijtje past. Naast dat deze weinig water nodig heeft is ook zonlicht geen belangrijk aandachtspunt. 

Voor iedere ruimte een geschikte kamerplant

Hoewel licht uiteraard een essentieel onderdeel is om gezonde kamerplanten te hebben, zijn er gelukkig ook verschillende mogelijkheden voor kamerplanten die wat verder bij het raam vandaan kunnen staan, of die goed terecht kunnen op een plek in huis waar minder zonlicht komt. Wellicht vind je nu tóch nog een geschikte kamerplant! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...