Top 5 kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Top 5 kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Niet elke ruimte biedt wellicht voldoende licht om alle kamerplanten gelukkig en gezond te kunnen houden. Gelukkig zijn er ook kamerplanten die het goed kunnen doen in een donkere ruimte. Vandaag delen we een lijstje met kamerplanten die weinig licht nodig hebben, waardoor je ook in een ruimte met weinig zonlicht kunt genieten van kamerplanten!

Zijn er kamerplanten die weinig licht nodig hebben?

Over het algemeen heeft iedere kamerplant licht nodig, maar we maken het onderscheid in planten die in de schaduw of met heel weinig licht toch goed kunnen groeien. Onder ‘weinig licht’ verstaan we bijvoorbeeld niet direct bij het raam, maar juist naast het raam, of in de buurt van een raam op het Noorden. Voor ramen op het Oosten, Zuiden en Westen kun je dan meer afstand bewaren tot ongeveer 6 meter. 

Welke kamerplanten hebben weinig licht nodig? 

  • Calathea: Bij veel licht verkleuren de bladeren van de Calathea, die anders een mooi patroontje hebben, daar komt dan ook de naam Pauwenplant vandaan zoals we deze ook kennen.
  • Philodendron: Een schaduwplaats is voor de Philodendron geen enkel probleem, graag zelfs. Daarnaast is deze plant luchtzuiverend, wat altijd mooi meegenomen is! 
  • Sansevieria: ook wel bekend onder de naam Vrouwentong is de altijd gemakkelijke Sansevieria. Deze krijgt eerder te veel water dan te weinig, dus bescheidenheid is belangrijk als je haar verzorgt. Qua zonlicht en schaduw heeft deze plant weinig eisen, dus een plaats verder van het raam is geen enkel probleem. 
  • Zamioculcas: Deze kamerplant heeft weinig wensen als het gaat om bewatering en zonlicht. Weinig water is juist goed voor deze kamerplant!
  • Cactus Euphorbia: De variant van de Cactus die officieel geen lid is van de cactus-familie, maar qua uitstraling zeker in het rijtje past. Naast dat deze weinig water nodig heeft is ook zonlicht geen belangrijk aandachtspunt. 

Voor iedere ruimte een geschikte kamerplant

Hoewel licht uiteraard een essentieel onderdeel is om gezonde kamerplanten te hebben, zijn er gelukkig ook verschillende mogelijkheden voor kamerplanten die wat verder bij het raam vandaan kunnen staan, of die goed terecht kunnen op een plek in huis waar minder zonlicht komt. Wellicht vind je nu tóch nog een geschikte kamerplant! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!

 

Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een eenj...

Lees meer...
Vrolijke violen

Hoe kun je de lente beter aftrappen dan met een bakje violen? Ze zijn kleurig en bloeien uitbundig. Viooltjes zier er fragiel uit, maar ze kunnen juist veel hebben. Bij GroenRijk vind je de grootbloemige F1 violen én de schattige Viola cornuta in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Volop keus dus! 

 

Veel soorten

Er bestaan ruim 400 verschillende soorten violen in allerlei kleurschakeringen. De grootbloemige F1-Hybriden (V...

Lees meer...
Alvast voorjaar met de Japanse roos

De Japanse roos (Camellia japonica) kan al vanaf februari kleur aan je tuin geven met uitbundige bloemen. Deze wintergroene heester met glanzende, donkergroene bladeren siert je tuin het hele jaar door. 

 
Reusachtig roosachtig

Zoals de naam al verraad komt de Camellia japonica oorspronkelijk uit Japan, maar ze groeit in het wild ook volop in China, Taiwan en Zuid-Korea. De Nederlandse naam Japanse roos dankt deze sch...

Lees meer...