Dé tuinmeubel trends van 2024

Dé tuinmeubel trends van 2024

Het is officieel lente en het is tijd om te genieten van het buitenleven! Breng kleur in de tuin met kleurrijke perkplanten, maak je huis weer een stuk lichter met fijne woonaccessoires én geniet van de eerste zonnestralen op een comfortabele tuinset. Wil je jouw tuinset vervangen, of uitbreiden? Bekijk dan de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen, die je uiteraard allemaal bij ons in de showroom vindt! In deze blog delen we dé trends op het gebied van tuinmeubelen van dit jaar. 

Bestel tuinmeubelen online

Trend 1: vriendelijke vormen

We zien dit jaar een stuk minder strakke rechte lijnen en hoekige tafels. Zo zijn tafelbladen bijvoorbeeld ovaal, waardoor het gezelschap aan tafel een stukje meer naar elkaar gericht is. Tafels zijn tegenwoordig ovaal, semi-ovaal en rond. Je ziet dat dit een hele andere setting creëert als je aan tafel dineert, maar dat het ook in de tuin heel anders oogt met meer organische vormen. Ook bij loungebanken zie je bijvoorbeeld dat de rugleuningen wat gebogen zijn, voor een ronde en organische uitstraling. 

Trend 2: aluminium & touw

Een populaire combinatie van materialen is aluminium en touw. Dit geeft een meer speels effect dan alleen aluminium, waarbij het touw wat meer ruimte creëert. Er zijn verschillende stevige materialen die fungeren als 'touw-look', met vlechtwerk als rugleuning, of als handsteun om de stoelleuning. 

Trend 3: de multifunctionele tuin

Dineren en loungen liggen steeds dichter bij elkaar. Op deze manier ga je effectief om met de ruimte én combineer je functie en comfort. Zo kun je comfortabel blijven loungen na het eten, door de salontafel op hoogte aan te passen terwijl je comfortabel zit op de loungebank. 

Trend 4: Transparantie

In de afgelopen jaren zagen we meer tuinmeubelen die volledig gestoffeerd waren, waardoor deze groots ogen en veel ruimte innemen. Vanaf 2024 is dat anders: de tuinmeubelen zijn meer luchtig en transparant. Het oogt meteen een stuk verfijnder in de tuin, met vlechtwerk en luchtige details. 

Trend 5: Beige en aardse tinten

We zien dit jaar een combinatie van Scandinavische kleuren en aardse tinten. Dat zijn bijvoorbeeld de roomkleuren en beige tinten, die aangevuld worden met roest kleuren en donkergroene kleuren. De volledige beige kleuren en Scandinavische tinten zijn een soort basis, die worden aangevuld met meer uitgesproken kleuren. De tuin krijgt een stuk meer kleur!

Meer weten? Bezoek onze showroom in Beneden Leeuwen

Wil je de tuinmeubel trends in het echt bekijken? Ben je op zoek naar de ideale tuinset voor dit seizoen? Kom dan bij ons langs in Beneden Leeuwen, voor het volledige assortiment en véél tuin inspiratie!

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Een koelere tuin in de zomer? Dat kan!

De zomer brengt vaak warme, zonnige dagen met zich mee, maar het kan soms moeilijk zijn om van je tuin te genieten als de hitte te extreem wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tuin koeler te maken, zodat je ook tijdens de warmste maanden kunt genieten van je buitenruimte. Hier zijn enkele praktische tips om van jouw tuin een koele plek te maken.

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...