Dé tuinmeubel trends van 2024

Dé tuinmeubel trends van 2024

Het is officieel lente en het is tijd om te genieten van het buitenleven! Breng kleur in de tuin met kleurrijke perkplanten, maak je huis weer een stuk lichter met fijne woonaccessoires én geniet van de eerste zonnestralen op een comfortabele tuinset. Wil je jouw tuinset vervangen, of uitbreiden? Bekijk dan de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen, die je uiteraard allemaal bij ons in de showroom vindt! In deze blog delen we dé trends op het gebied van tuinmeubelen van dit jaar. 

Bestel tuinmeubelen online

Trend 1: vriendelijke vormen

We zien dit jaar een stuk minder strakke rechte lijnen en hoekige tafels. Zo zijn tafelbladen bijvoorbeeld ovaal, waardoor het gezelschap aan tafel een stukje meer naar elkaar gericht is. Tafels zijn tegenwoordig ovaal, semi-ovaal en rond. Je ziet dat dit een hele andere setting creëert als je aan tafel dineert, maar dat het ook in de tuin heel anders oogt met meer organische vormen. Ook bij loungebanken zie je bijvoorbeeld dat de rugleuningen wat gebogen zijn, voor een ronde en organische uitstraling. 

Trend 2: aluminium & touw

Een populaire combinatie van materialen is aluminium en touw. Dit geeft een meer speels effect dan alleen aluminium, waarbij het touw wat meer ruimte creëert. Er zijn verschillende stevige materialen die fungeren als 'touw-look', met vlechtwerk als rugleuning, of als handsteun om de stoelleuning. 

Trend 3: de multifunctionele tuin

Dineren en loungen liggen steeds dichter bij elkaar. Op deze manier ga je effectief om met de ruimte én combineer je functie en comfort. Zo kun je comfortabel blijven loungen na het eten, door de salontafel op hoogte aan te passen terwijl je comfortabel zit op de loungebank. 

Trend 4: Transparantie

In de afgelopen jaren zagen we meer tuinmeubelen die volledig gestoffeerd waren, waardoor deze groots ogen en veel ruimte innemen. Vanaf 2024 is dat anders: de tuinmeubelen zijn meer luchtig en transparant. Het oogt meteen een stuk verfijnder in de tuin, met vlechtwerk en luchtige details. 

Trend 5: Beige en aardse tinten

We zien dit jaar een combinatie van Scandinavische kleuren en aardse tinten. Dat zijn bijvoorbeeld de roomkleuren en beige tinten, die aangevuld worden met roest kleuren en donkergroene kleuren. De volledige beige kleuren en Scandinavische tinten zijn een soort basis, die worden aangevuld met meer uitgesproken kleuren. De tuin krijgt een stuk meer kleur!

Meer weten? Bezoek onze showroom in Beneden Leeuwen

Wil je de tuinmeubel trends in het echt bekijken? Ben je op zoek naar de ideale tuinset voor dit seizoen? Kom dan bij ons langs in Beneden Leeuwen, voor het volledige assortiment en véél tuin inspiratie!

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...