Groente

Heb je een tuin met een stuk lege grond, een hoge bak of wat kleinere potten? Dan kun je al starten met het kweken van je eigen groenten! GroenRijk Beneden Leeuwen heeft een ruim assortiment aan hoogwaardige groente planten van top leveranciers, waardoor het slagingspercentage omhoog schiet. Het enige wat deze van jou vragen is wat aandacht en liefde om uit te groeien tot een heerlijke en gezonde maaltijd!

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 43 producten

Groente planten voor in de moestuin kopen

Onze experts staan te trappelen om je te voorzien van het juiste advies wat past bij je persoonlijke situatie. Uiteraard is het van belang hoeveel plek je beschikbaar hebt, hoe de ligging van je tuin is (zonnig, schaduw, beschut etc) en de staat van de aarde. Met een klein beetje input kunnen ze jou precies vertellen of je bepaalde meststoffen nodig hebt om de grond voor te bereiden op de zaden, welk tuingereedschap handig is, en natuurlijk, welke soorten groenten een grote kans van slagen hebben onder jouw persoonlijke toezicht!

Voordelen van zelf groenten planten

Uiteraard ben je al helemaal om en jeuken je handen om met onze groentezaden aan de slag te gaan, maar mocht je nog twijfelen, dan zetten we nog even de voordelen van zelf groente kweken voor je op een rij! 

  • Door groenten zelf te kweken, ben je verzekerd van hoge kwaliteit groente, onbespoten en zo gezond mogelijk. Je zaait wat je lekker vindt of regelmatig eet, zonder toevoegingen of conserveermiddelen. Lekker biologisch!
  • Al kost het wat van je tijd, het kweken van eigen groenten is vaak goedkoper dan het regelmatig kopen van groenten in de supermarkt.
  • Doordat je zelf aan de slag bent, verminder je de afstand die groenten afleggen om bij jou te komen. Minder transport, minder uitstoot van chemische uitlaatgassen! Win win!
  • Door de handen uit de mouwen te steken krijg je een tevreden gevoel en mag je trots zijn tijdens het oogsten van je eigen groenten!
  • Het is natuurlijk extra leuk om samen met kinderen te doen, om ze zo wat te leren over de natuur en het groeiproces. Heel anders dan het kopen van wortels in de supermarkt!
  • Door je keuze voor groente uit eigen moestuin hebt je de flexibiliteit om je eigen groentetuin aan te passen en te veranderen naar jouw favoriete eetpatroon.

Het kopen van groentezaden is een goede investering in je gezondheid, het milieu en het geeft je ook nog een goed gevoel. Je hebt controle over de groenten die je eet en je leert ontzettend veel tijdens het groeiproces!

Zelf kweken is gezond!

Je zorgt niet alleen voor het milieu door groentezaden te kweken, maar ook voor jezelf! Heb je er al aan gedacht dat…

  1. Het kweken groenten lichamelijke beweging in de buitenlucht van je vraagt, wat bijdraagt aan een gezonde leefstijl?
  2. Zelf in de tuin aan de slag gaan kan zorgen voor een verlaging van stress? Kweken is een ontspannende activiteit die stress vermindert en je ook nog een gevoel van tevredenheid geeft.
  3. Zelfgekweekte groenten beter smaken, omdat ze vers en rijp zijn? Je plukt ze precies op het juiste moment, verser kan niet!
  4. Bij het kweken van verse groenten er geen externe stoffen aan zijn toegevoegd? Dit is super gezond en vers geoogste voeding bevat de meeste vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Groente planten kopen bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Iedereen wil gezond eten en groenten waar je zelf veel aandacht en liefde in hebt gestopt, smaakt nu eenmaal nóg beter! Kies voor gezond, voor een fijne buitenactiviteit en voor een beter milieu met ons grote aanbod aan groenten zaden van kwalitatieve leveranciers. Alles onder één dak om te starten met het kweken van groenten en in een paar maanden hier de groenten van te plukken! Onze experts adviseren je graag! Tot snel bij GroenRijk Beneden Leeuwen!