Najaars bloeiers

Een mooie nazomer met veel kleur in border, dat klinkt toch erg aantrekkelijk? Daarom vind je bij ons dan ook een divers en uitgebreid aanbod aan warme nazomer bloeiers. Samen met vaste planten kun je zo een mooie september tuin creëren waar je dus óók in het najaar nog van kunt genieten. Een combinatie van heesters en vaste planten in de border samen met nazomerbloeiers zorgt voor een soepele overgang van zomer naar het najaar waardoor je niet direct naar een lege border of een erg kleurloze tuin kijkt. Bekijk hieronder de verschillende warme nazomer bloeiers waar je dit najaar veel plezier van zult hebben!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 12 producten

Welke planten zijn nazomerbloeiers?

Er zijn verschillende planten die bloeien in de nazomer, zoals:

 • Herfstanemonen
 • Herfstasters
 • Rode Zonnehoed (Echinacea purpurea)
 • Zonnebloemen
 • Zilverkaars
 • Vaste Lobelia
 • Vetkruid
 • Monnikskap
 • Buddleja
 • Dahlia
 • Hebe Addenda (Veronica struik)
 • Salie (Salvia)

Door te kiezen voor een aantal gekleurde nazomerbloeiers is de tuin meer dan alleen groen in het najaar. De overgang van de zomer naar het najaar gaat dan meer geleidelijk, waardoor je ook in het najaar geniet van mooie kleuren in de tuin. Echter is dit niet alleen een plezier voor het oog, want het komt namelijk ook bijen en vlinders ten goede! Nazomerbloeiers zijn een goede stap naar een bij- en vlindervriendelijke tuin, omdat ze hierdoor ook in het najaar bloeiende planten kunnen vinden.

Vaste planten combineren met nazomer bloeiers

De juiste combinatie van vaste planten, heesters en nazomer bloeiers zorgt voor een mooi geheel rond september. Wellicht is het je al eens opgevallen dat je eerst maanden kunt genieten van verschillende kleuren, om dan vanaf september eigenlijk alleen nog uitgebloeide planten te zien in de border. Een paar laatbloeiers kunnen dan al veel verschil maken in de border, samen met de uitgebloeide planten vormt dit een mooi geheel voor de herfst.

Warme nazomer bloeiers | GroenRijk Beneden Leeuwen

Nazomerbloeiers toevoegen aan het beplantingsplan

Een mix van voorjaarsbloeiers, vroege zomerbloeiers en nazomerbloeiers draagt bij aan een mooi geheel. Een voorbeeld van zo’n combinatie is bijvoorbeeld: Allium, Geranium, klokjesbloemen, duizendknoop en herfstanemonen. Daarbij kunnen dan bijvoorbeeld de Canna en Dahlia worden geplant, die veel kleur geven in de nazomer. De combinatie met siergrassen en laatbloeiende vaste planten geeft een heel speelse uitstraling en zorgt ervoor dat de tuin na de zomerperiode niet enkel groen is.  De kleuren die je veel ziet in de nazomer zijn gele, oranje en rode tinten van de zonnebloem, zonnehoed en dahlia. Samen met deze kleuren verandert de tuin dus langzaam in een mooi herfstpalet, als daar de kleuren van de bomen en struiken bij komen.

Een mooie nazomerborder met warme nazomer bloeiers

Wil je meer weten over planten die geschikt zijn voor de nazomer border, of de manier waarop je dit kunt combineren in het beplantingsplan? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je graag. Je kunt bij ons in de webshop ook vaste planten vinden, om jouw border mee vorm te geven. Wil je de planten graag in het echt bekijken of persoonlijk advies bij het samenstellen van de border? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom in ons tuincentrum!