Bewatering en regentonnen

Bewatering is natuurlijk essentieel voor de tuin, daarom vind je bij ons diverse duurzame opties zoals regentonnen! Hiermee kun je jouw tuin op duurzame wijze water geven, door het regenwater op te sparen. De planten zullen hier blij mee zijn en jij ook, want op jaarbasis kun je flink veel water besparen! Naast regentonnen zijn er ook diverse andere opties voor de bewatering van de tuin, zoals gieters, tuinslangen en sproeisystemen. Wil je hier meer over weten? Kom dan bij ons langs voor meer informatie!

Bestel een regenton in onze webshop

 

Duurzaam water geven: kies voor een regenton

Door te kiezen voor een regenton kun je al een flinke stap zetten op het gebied van duurzaam tuinieren. Zo kun je veel water besparen en toch jouw planten even goed blijven verzorgen. De regenton kun je in ons tuincentrum vinden op het Groen Klimaatplein waar we je graag inspireren om jouw tuin te verduurzamen. Je vindt hier ook meer informatie en feitjes die bijdragen aan meer kennis over duurzaam tuinieren, zo ook over het besparen van water en het slim gebruiken van regenwater. 

De voordelen van een regenton in de tuin

  • Je bespaart op kraanwater
  • Regenwater is zacht, wat goed is voor de planten
  • Er zijn verschillende formaten regentonnen, dus dit kan ook geschikt zijn voor op het balkon

Hoe plaats je een regenton?

  1. Meet de afstand tussen de grond en de inlaatopening van de regenton
  2. Markeer dezelfde hoogte voor de aansluiting op de regenpijp
  3. Zaag een stuk van ongeveer 5 centimeter uit de regenpijp
  4. Plaats de vulautomaat tussen beide uiteinden van de regenpijp. Doe dit de eerste keer om te controleren of het past en lijm nog niks vast
  5. Verbind de vulautomaat met de regenton door middel van het afvoerpijpje. 
  6. Als alles goed past kun je het gaan monteren. 

Afhankelijk van de grootte van de regenton kan deze verschillende hoeveelheden water opslaan. Hier kun je dan ook in drogere periodes gebruik van maken om de tuin of het balkon van voldoende water te voorzien.

Bewatering en regentonnen GroenRijk Beneden Leeuwen

Bewatering voor de tuin: wat zijn de opties?

Naast een regenton kun je natuurlijk ook kiezen voor een gieter, een tuinslang, of een sproeisysteem. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om jouw tuin goed te onderhouden.  De verschillende mogelijkheden vind je in onze winkel! Zo kun je ook kiezen voor slimme systemen waardoor jouw planten altijd voldoende water krijgen, dit kan ook een slimme en duurzame manier zijn om precies genoeg water te geven. 

Regenton bestellen in Maas en Waal

Voor regentonnen en andere opties voor bewatering kun je terecht op ons Groen Klimaatplein in onze winkel, of je kunt ook jouw bewatering en regentonnen bestellen in onze webshop. Uiteraard vind je nog veel meer gereedschap en onderhoud voor jouw tuinplanten in zowel onze winkel als in onze webshop. Voor persoonlijk advies, of vragen over duurzaam water geven kun je altijd tips vragen aan een van onze medewerkers. We helpen je graag! Tot ziens bij GroenRijk Beneden Leeuwen, wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend.