Bewatering en Regentonnen

Voor bewatering en regentonnen in de regio West Maas en Waal en Druten ben je in de webshop van GroenRijk Beneden Leeuwen aan het juiste adres! Hieronder vind je een uitgebreid aanbod met verschillende soorten regentonnen, tuinslangen en diverse andere opties om jouw planten water te geven. Van een simpele gieter tot aan geavanceerde tuinslangen en systemen; je kunt het allemaal online vinden in onze webshop. Voor verschillende soorten tuinen en balkons is er altijd een geschikte manier te vinden om de planten van genoeg water te voorzien. Als je graag let op de duurzaamheid van het tuin onderhoud, dan is een regenton of een regentank ook een geschikte optie. Je kunt gebruik maken van het productfilter hiernaast, of bekijk hieronder het volledige artikelaanbod voor deze categorie. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 269 producten

Regenton online bestellen West Maas en Waal

In Nederland valt er over het algemeen veel regen. Echter zijn er de laatste jaren ook meer droge periodes. In tijden waarin de planten veel water nodig hebben kan het aantal liters dat je gebruikt snel oplopen. Om verstandig om te gaan met het regenwater dat hier valt en daarmee ook de drogere periodes te overbruggen kan een regenton een heel goede uitkomst zijn. Regentonnen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er regentonnen van Capi Europe, Elho en Nature te vinden in onze webshop. De juiste inhoud van de regenton hangt samen met de ruimte die je beschikbaar hebt. Om de regenton thuis te installeren kun je een aansluitset, een losse kraan en een regentonstandaard bestellen, deze kun je ook in onze webshop vinden zodat je meteen aan de slag kunt. 

Sproeiers en bewatering voor de tuin online bestellen in Druten

Bewatering voor de tuin is essentieel voor het behoud van de planten. Voor kleinere oppervlaktes zoals een kleine tuin of een balkon kan een gieter al een goede uitkomst zijn. Voor grotere oppervlaktes zijn er verschillende andere opties voor tuinslangen en sproeiers. Zo kun je denken aan:

Door middel van de verschillende losse onderdelen kun je de planten water geven op de gewenste manier. Wij hebben verschillende merken zoals Capi Europe, Elho, Gardena, GroenRijk, Nature en Talentools. Heb je vragen over de onderdelen die je nodig hebt, of welke goed passen bij jouw wensen? Neem dan gerust contact met ons op, dan denken we graag met je mee. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0487-595821, door een Whatsapp te sturen naar 06 38784578, of door een mail te sturen naar info@benedenleeuwen.groenrijk.nl

Welke manieren voor bewatering zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten bewaterings systemen, zoals sproeisystemen, druppelirrigatie systemen, of een eenvoudige gieter.

 • Sprinkler systeem (automatisch): dit type systeem gebruik je meestal in tuinen met een border, gazon of grotere potten waarbij het te veel werk is om handmatig water te geven. Dit werkt meestal door een timer op de waterbron aan te sluiten. Sproeiers zijn heel handig en efficiënt voor het besproeien van grote potten of tuinen. Voor kleinere potten, of kamerplanten zijn deze minder geschikt. 
 • Druppelbevloeiing: druppelirrigatie is een zeer effectieve manier om planten water te geven en het is vooral handig voor het bewateren van fruit of groentegewassen in de moestuin. Druppel irrigatie systemen werken door kleine druppelaars aan een slang te bevestigen, waarna de slang wordt aangesloten op een kraan of een timer. Doordat het water direct op de grond komt en in de bodem kan zakken is dit een zuinige manier van water geven. Daarnaast bespaart het je veel tijd en moeite bij grotere oppervlaktes, omdat het water gemakkelijk tussen de planten door preciés op de juiste plek komt. 
 • Handmatig: geef planten handmatig water met behulp van een gieter. Gieters zijn niet alleen perfect voor in de tuin, ze zijn ook zeer efficiënt voor het bewateren van kamerplanten. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen extra installatie of gedoe. Als je kamerplanten water geeft met een gieter, zorg er dan voor dat je dit aan de basis van de plant geeft. 

Hoe geef je planten genoeg water?

Er zijn veel handige systemen die je helpen om jouw planten voldoende water te geven, maar hoe weet je nu wat de plant nodig heeft? De water behoefte van planten hangt samen met veel verschillende factoren, namelijk: 

 • de lichtintensiteit
 • de grootte van de plant
 • de grondsoort
 • of het een binnenplant of een buitenplant is
 • het bodemtype
 • de plaats van de plant in huis of in de tuin
 • de worteldiepte
 • het bodemtype

Het seizoen, de groei van de plant en de weersomstandigheden zorgen ervoor dat planten meer water drinken. Als het warm is hebben planten meer water nodig, evenals wanneer de planten ondiepere wortels hebben. Ondiepe wortels hebben met name planten die in een pot groeien, waardoor je wellicht al eens hebt gemerkt dat deze meer water nodig hebben.  Als je bijhoudt hoeveel water elke plant nodig heeft, hoef je nooit meer een plant op de composthoop te gooien vanwege onjuiste verzorging!

Regentonnen en bewatering online bestellen in West Maas en Waal

Wij bezorgen bestellingen met onze eigen bezorgdienst in de gemeente West Maas en Waal en Druten. Je kunt er ook voor kiezen om jouw bestelling af te halen in onze winkel, Tuincentrum GroenRijk Beneden Leeuwen. Woon je buiten ons bezorggebied, maar wil je wel graag iets bestellen in onze webshop? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! Van maandag tot en met zaterdag is onze klantenservice bereikbaar en helpen we je graag verder.