Schaduwdoeken

Schaduwdoeken zijn ideaal om een fijne schaduwplek in de tuin of op het balkon te creëren. Zo kun je ook op warme dagen genieten van het buitenleven en verkoeling vinden in de schaduw. In onze webshop vind je diverse soorten schaduwdoeken in verschillende vormen en maten. Deze zijn af te stemmen op jouw wensen en de maat van jouw tuin of balkon. Uiteraard wordt er ook aan de stijl gedacht en zijn er verschillende kleuren van de diverse modellen verkrijgbaar. Bekijk de verschillende soorten schaduwdoeken hieronder, of maak gebruik van het productfilter om de juiste soort of kleur te tonen in het overzicht. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 98 producten

Diverse soorten schaduwdoeken online bestellen

Er zijn steeds meer mensen die niet meer willen slepen met een parasol en een parasolvoet, dus de oplossingen op het gebied van schaduwdoeken worden steeds weer meer gevarieerd. Zo zijn er tegenwoordig diverse soorten schaduwdoeken verkrijgbaar, zoals: 

  • Driehoekige schaduwdoeken
  • Waterdichte schaduwdoeken
  • Harmonica schaduwdoeken
  • Rolgordijn schaduwdoeken
  • Rechthoekige schaduwdoeken
  • Vierkante schaduwdoeken

Niet alleen de vorm en afmetingen van de schaduwdoeken verschillen van elkaar, ook de montage kan verschillen tussen de verschillende soorten. De meeste driehoekige, vierkante en rechthoekige schaduwdoeken zijn op verschillende manieren te monteren door middel van bijvoorbeeld het Nesling bevestigingsmateriaal. Harmonica schaduwdoeken zijn ideaal om aan een pergola te bevestigen. Het systeem van de harmonica schaduwdoek draagt er aan bij dat je nóg meer zelf in de hand hebt hoeveel schaduw je precies wilt creëren. Je kunt deze met het katrolsysteem gemakkelijk aanpassen aan jouw wensen. 

Beschermen schaduwdoeken tegen UV-straling?

Schaduwdoeken houden 90 tot 95% van de uv-straling tegen. Dat betekent dat het een stuk eenvoudiger wordt om en veilige schaduwplek te creëren met een goede bescherming. Overigens zorgen de materialen en kleuren van de schaduwdoeken ervoor dat er wel voldoende licht wordt doorgelaten, waardoor je bijvoorbeeld kunt lezen in de schaduw. 

Zijn schaduwdoeken waterbestendig?

Niet alle schaduwdoeken zijn waterbestendig, maar voor sommige doeken wordt specifiek gebruik gemaakt van waterbestendige materialen. Op deze manier kun je in het wisselvallige weer ook buiten blijven zitten. 

Nieuwe schaduwdoeken ophangen

Het monteren van een schaduwdoek is afhankelijk van het formaat en de vorm. Zo zijn er doeken die je gemakkelijk kunt ophangen aan een paal of een haak in de muur, zoals de driehoekige schaduwdoeken. Er zijn ook harmonicadoeken of rolgordijn schaduwdoeken die aan een pergola te bevestigen zijn. Daarom hebben wij ook Nesling pergola's, waarmee je de schaduwdoeken meteen kunt combineren. Wil je hier meer over weten? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden, dan voorzien we je van een persoonlijk advies. 

Schaduwdoeken online bestellen bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Bekijk het aanbod aan Nesling schaduwdoeken, Coolfit schaduwdoeken en Dreamsail schaduwdoeken en bestel deze gemakkelijk online in onze webshop. Wil je graag meer informatie of een persoonlijk advies over de verschillende soorten, maten en eventueel een pergola? Neem dan gerust contact met ons op, dan denken we graag met je mee. Je kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 0487-595821, of stuur een mail naar info@benedenleeuwen.groenrijk.nl dan nemen we contact met je op.