Maak je klaar voor het voorjaar!

Maak je klaar voor het voorjaar!

Nu de maand maart is begonnen, de dagen weer wat lichter worden én we al meerdere dagen zijn getrakteerd op een heerlijk zonnetje is het zover: de lente komt er bijna aan! En wat is er nu fijner dan de lente starten in een schone, frisse tuin, die helemaal klaar is om tot bloei te komen? Vandaag geven we je tips om de tuin voorjaar klaar te maken, zodat je er straks extra van kunt genieten en veel plezier zult beleven van het voorjaar en de (hopelijk) vele zonnige dagen die er aan gaan komen. 

Hoe kun je de tuin voorbereiden op het voorjaar?

Er zijn vele verschillende dingen die je kunt doen om jouw tuin klaar te maken voor het voorjaar. Zo kun je denken aan:

  • Bemesten: de tuin kan op dit moment weer wat voedingsstoffen gebruiken na de winter, om weer op kracht te komen voor het voorjaar. De meststoffen zorgen ervoor dat de bodem voldoende mineralen en voedingsstoffen bevat waar jouw planten van zullen profiteren!
  • Onkruid verwijderen: in het voorjaar begint het onkruid weer te groeien en dit neemt de plek in van andere planten die je juist wél in de tuin wilt. Daarom kun je het beste meteen onkruid wieden als het voorjaar begint. 
  • Snoeien: in het voorjaar zijn er veel planten die gesnoeid moeten worden om klaar te zijn om verder te groeien. Het klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar het is weldegelijk belangrijk om juist gezond en sterk verder te groeien. Let er hierbij wel op dat het niet voor iedere plant geldt, dus bekijk per plant in jouw tuin of deze profiteert van een voorjaarssnoei of juist niet. 
  • Schoonmaken: dan is er natuurlijk nog de groene aanslag. Het voorjaar is het beste moment om deze te verwijderen. Er zijn hier verschillende reinigingsmiddelen voor en vaak werkt een hogedrukreiniger ook goed. Let echter wel op dat je geen chloor producten gebruikt, dit komt de rest van de tuin namelijk niet ten goede. 
  • Het gazon: ook het gazon heeft wat aandacht nodig voordat het voorjaar echt begint. Zo kun je het voorjaar beginnen met de eerste maaibeurt en daarna goed bemesten. De beste timing om dit te doen is vlak voor een regenbui, dus houd de weersvoorspellingen in de gaten. 
  • Het terras: als laatste een tip die net zo belangrijk is als de vorige tips, namelijk het terras! Je wilt natuurlijk ook klaar zijn om te genieten van de tuin, dus zorg dat de tuinmeubelen schoon zijn, of dat je wellicht vast kijkt voor een nieuwe tuinset. Wil je dit jaar een loungehoek creëren met een schaduwdoek bijvoorbeeld? Dit is het moment om vast te gaan bekijken en bedenken hoe jouw tuin jouw favoriete plek kan worden dit voorjaar!

Begin het voorjaar bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Met de start van het voorjaar in zicht kun je bij ons vanaf 3 maart ook terecht op afspraak. Je kunt ons bellen op 0487-595821 om een afspraak in te plannen om bij ons te komen winkelen. Plaats je liever een bestelling? Ga dan naar onze webshop groenrijkbenedenleeuwen.nl of plaats een bestelling via het bestelformulier

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...