Maak je klaar voor het voorjaar!

Maak je klaar voor het voorjaar!

Nu de maand maart is begonnen, de dagen weer wat lichter worden én we al meerdere dagen zijn getrakteerd op een heerlijk zonnetje is het zover: de lente komt er bijna aan! En wat is er nu fijner dan de lente starten in een schone, frisse tuin, die helemaal klaar is om tot bloei te komen? Vandaag geven we je tips om de tuin voorjaar klaar te maken, zodat je er straks extra van kunt genieten en veel plezier zult beleven van het voorjaar en de (hopelijk) vele zonnige dagen die er aan gaan komen. 

Hoe kun je de tuin voorbereiden op het voorjaar?

Er zijn vele verschillende dingen die je kunt doen om jouw tuin klaar te maken voor het voorjaar. Zo kun je denken aan:

  • Bemesten: de tuin kan op dit moment weer wat voedingsstoffen gebruiken na de winter, om weer op kracht te komen voor het voorjaar. De meststoffen zorgen ervoor dat de bodem voldoende mineralen en voedingsstoffen bevat waar jouw planten van zullen profiteren!
  • Onkruid verwijderen: in het voorjaar begint het onkruid weer te groeien en dit neemt de plek in van andere planten die je juist wél in de tuin wilt. Daarom kun je het beste meteen onkruid wieden als het voorjaar begint. 
  • Snoeien: in het voorjaar zijn er veel planten die gesnoeid moeten worden om klaar te zijn om verder te groeien. Het klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar het is weldegelijk belangrijk om juist gezond en sterk verder te groeien. Let er hierbij wel op dat het niet voor iedere plant geldt, dus bekijk per plant in jouw tuin of deze profiteert van een voorjaarssnoei of juist niet. 
  • Schoonmaken: dan is er natuurlijk nog de groene aanslag. Het voorjaar is het beste moment om deze te verwijderen. Er zijn hier verschillende reinigingsmiddelen voor en vaak werkt een hogedrukreiniger ook goed. Let echter wel op dat je geen chloor producten gebruikt, dit komt de rest van de tuin namelijk niet ten goede. 
  • Het gazon: ook het gazon heeft wat aandacht nodig voordat het voorjaar echt begint. Zo kun je het voorjaar beginnen met de eerste maaibeurt en daarna goed bemesten. De beste timing om dit te doen is vlak voor een regenbui, dus houd de weersvoorspellingen in de gaten. 
  • Het terras: als laatste een tip die net zo belangrijk is als de vorige tips, namelijk het terras! Je wilt natuurlijk ook klaar zijn om te genieten van de tuin, dus zorg dat de tuinmeubelen schoon zijn, of dat je wellicht vast kijkt voor een nieuwe tuinset. Wil je dit jaar een loungehoek creëren met een schaduwdoek bijvoorbeeld? Dit is het moment om vast te gaan bekijken en bedenken hoe jouw tuin jouw favoriete plek kan worden dit voorjaar!

Begin het voorjaar bij GroenRijk Beneden Leeuwen

Met de start van het voorjaar in zicht kun je bij ons vanaf 3 maart ook terecht op afspraak. Je kunt ons bellen op 0487-595821 om een afspraak in te plannen om bij ons te komen winkelen. Plaats je liever een bestelling? Ga dan naar onze webshop groenrijkbenedenleeuwen.nl of plaats een bestelling via het bestelformulier

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...