4 tips voor duurzame kerstverlichting

4 tips voor duurzame kerstverlichting

Kerstverlichting is natuurlijk erg sfeervol en hoort absoluut bij de feestdagen periode. Echter zijn er verschillende keuzes die je kunt maken om meer energiezuinige kerstversiering te hebben. Op deze manier wordt de periode rondom de feestdagen een stuk duurzamer en geniet je toch van de warme sfeer die kerstverlichting met zich mee brengt. De impact op het milieu van kerstverlichting zit met name in het stroomverbruik. Zuinige led-lampjes zijn al een hele goede manier om hier flink op te besparen. In deze blog delen we meer tips om te verduurzamen op het gebied van kerstverlichting. 

Bekijk onze kerstverlichting

 

 

Led-verlichting als duurzame kerstverlichting

Led-lampjes zijn een duurzame vorm van kerstverlichting, omdat deze zuiniger zijn en langer mee gaan. Het verschil in de prijs verdien je dan ook terug als het gaat om de energiekosten. Omgerekend zijn led lampjes ongeveer 8 keer zuiniger dan kerstverlichting met gloeilampjes. De uitstoot van broeikasgassen en vervuilende stoffen is lager bij led verlichting dankzij het lagere elektriciteitsverbruik. Je kunt bij de aankoop ook naar het vermogen kijken op de verpakking, om het aantal Watt te vergelijken met andere soorten kerstverlichting zoals gloeilampen en halogeenlampen. 

Kerstverlichting met een timer als duurzame oplossing

Met een timer kun je instellen wanneer de kerstverlichting aan staat en wanneer deze automatisch weer uit gaat. Zo voorkom je dat de verlichting langer blijft branden dan nodig. Een schakelaar of handmatig de kerstverlichting uit doen kan ook, maat let dan wel goed op de transformator.

De stekker uit de kerstverlichting? Wel in deze gevallen

Voornamelijk oudere soorten kerstverlichting hebben last van sluipverbruik, deze kun je het beste uitschakelen door er een schakelaar tussen te plaatsen of door de stekker er uit te halen wanneer je deze wilt uitzetten. Nieuwe transformatoren hebben een laag sluipverbruik, dus daar zal dit niet het geval zijn. 

Kerstverlichting voor buiten: kies de juiste verlichting

Voor buiten is het uiteraard essentieel om de juiste verlichting te kiezen. Goede verlichting voor buiten beschermt tegen vocht en vuil. Er zijn buitenlampen die werken met een transformator waarmee de spanning wordt omgezet naar een lagere spanning. Dit zorgt voor minder risico's én hierdoor heb je er natuurlijk ook langer plezier van.

Duurzame kerstverlichting uitkiezen

Of je nu kiest voor kertboomverlichting, ijspegelverlichting, netverlichting, of koppelbare kerstverlichting; met deze tips kun je een aantal richtlijnen in gedachten houden bij het uitkiezen van jouw verlichting. Wil je eens in het echt bekijken hoe led-verlichting er uit ziet? Dan kun je natuurlijk ook langs komen op onze kerstshow!

Bestel duurzame kerstverlichting in onze webshop

Je vindt in onze webshop een divers aanbod aan kerstverlichting waarmee je jouw kerstboom, tuin, gevel, vensterbank of andere elementen kunt verlichten en decoreren. Of je nu graag gekleurde kerstverlichting wilt in de tuin, of vooral goede voorlichting in de kerstboom; in onze webshop ben je aan het juiste adres. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kerstshow waar je veel inspiratie kunt opdoen en alle verschillende soorten kerstverlichting in het echt kunt bekijken. 

Bekijk onze kerstartikelen in de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...
Winterheide: Erica darleyensis

Erica darleyensis kan bijna alles aan. Na een strenge winter komt hij weer mals en groen onder de sneeuw vandaan en in een tropische zomer blijft hij fier overeind. De Erica darleyensis van GroenRijk bloeit vrijwel de hele winter tot en met het vroege voorjaar. Qua grondsoort is Erica – in tegenstelling tot zijn familieleden – nauwelijks kieskeurig. Kortom: de robuuste bodembedekker die tegen een stootje kan.

 

Erica: meisje, pla...

Lees meer...