4 tips voor duurzame kerstverlichting

4 tips voor duurzame kerstverlichting

Kerstverlichting is natuurlijk erg sfeervol en hoort absoluut bij de feestdagen periode. Echter zijn er verschillende keuzes die je kunt maken om meer energiezuinige kerstversiering te hebben. Op deze manier wordt de periode rondom de feestdagen een stuk duurzamer en geniet je toch van de warme sfeer die kerstverlichting met zich mee brengt. De impact op het milieu van kerstverlichting zit met name in het stroomverbruik. Zuinige led-lampjes zijn al een hele goede manier om hier flink op te besparen. In deze blog delen we meer tips om te verduurzamen op het gebied van kerstverlichting. 

Bekijk onze kerstverlichting

 

 

Led-verlichting als duurzame kerstverlichting

Led-lampjes zijn een duurzame vorm van kerstverlichting, omdat deze zuiniger zijn en langer mee gaan. Het verschil in de prijs verdien je dan ook terug als het gaat om de energiekosten. Omgerekend zijn led lampjes ongeveer 8 keer zuiniger dan kerstverlichting met gloeilampjes. De uitstoot van broeikasgassen en vervuilende stoffen is lager bij led verlichting dankzij het lagere elektriciteitsverbruik. Je kunt bij de aankoop ook naar het vermogen kijken op de verpakking, om het aantal Watt te vergelijken met andere soorten kerstverlichting zoals gloeilampen en halogeenlampen. 

Kerstverlichting met een timer als duurzame oplossing

Met een timer kun je instellen wanneer de kerstverlichting aan staat en wanneer deze automatisch weer uit gaat. Zo voorkom je dat de verlichting langer blijft branden dan nodig. Een schakelaar of handmatig de kerstverlichting uit doen kan ook, maat let dan wel goed op de transformator.

De stekker uit de kerstverlichting? Wel in deze gevallen

Voornamelijk oudere soorten kerstverlichting hebben last van sluipverbruik, deze kun je het beste uitschakelen door er een schakelaar tussen te plaatsen of door de stekker er uit te halen wanneer je deze wilt uitzetten. Nieuwe transformatoren hebben een laag sluipverbruik, dus daar zal dit niet het geval zijn. 

Kerstverlichting voor buiten: kies de juiste verlichting

Voor buiten is het uiteraard essentieel om de juiste verlichting te kiezen. Goede verlichting voor buiten beschermt tegen vocht en vuil. Er zijn buitenlampen die werken met een transformator waarmee de spanning wordt omgezet naar een lagere spanning. Dit zorgt voor minder risico's én hierdoor heb je er natuurlijk ook langer plezier van.

Duurzame kerstverlichting uitkiezen

Of je nu kiest voor kertboomverlichting, ijspegelverlichting, netverlichting, of koppelbare kerstverlichting; met deze tips kun je een aantal richtlijnen in gedachten houden bij het uitkiezen van jouw verlichting. Wil je eens in het echt bekijken hoe led-verlichting er uit ziet? Dan kun je natuurlijk ook langs komen op onze kerstshow!

Bestel duurzame kerstverlichting in onze webshop

Je vindt in onze webshop een divers aanbod aan kerstverlichting waarmee je jouw kerstboom, tuin, gevel, vensterbank of andere elementen kunt verlichten en decoreren. Of je nu graag gekleurde kerstverlichting wilt in de tuin, of vooral goede voorlichting in de kerstboom; in onze webshop ben je aan het juiste adres. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kerstshow waar je veel inspiratie kunt opdoen en alle verschillende soorten kerstverlichting in het echt kunt bekijken. 

Bekijk onze kerstartikelen in de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Een koelere tuin in de zomer? Dat kan!

De zomer brengt vaak warme, zonnige dagen met zich mee, maar het kan soms moeilijk zijn om van je tuin te genieten als de hitte te extreem wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tuin koeler te maken, zodat je ook tijdens de warmste maanden kunt genieten van je buitenruimte. Hier zijn enkele praktische tips om van jouw tuin een koele plek te maken.

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...