Zwembad chemie

Voor zwembad chemie, onderhoud en reiniging ben je in de webshop van GroenRijk Beneden Leeuwen aan het juiste adres! Een zwembad in de tuin geeft verkoeling, plezier én brengt natuurlijk een echt vakantiegevoel met zich mee. Spelen, ontspannen, zonnen, het kan straks allemaal in eigen tuin met een zwembad! Om optimaal plezier te hebben van het zwembad zijn er verschillende manieren om het zwembad schoon te houden. De onderhoudsmiddelen dragen bij aan een goede kwaliteit van het zwemwater, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van het zwembad in de tuin!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 33 van 33 producten

Waar bestaat het zwembad onderhoud uit?

Qua chemie, onderhoud en schoonmaak van het zwembad zijn er verschillende aandachtspunten, waaronder:

  • Chloor
  • Ph-waarde meter
  • Filterpomp
  • Zwembad borstels
  • Schepnet of zwembadstofzuiger

In de onderhoudsmiddelen voor een kraakhelder zwemwater, gebruik je een combinatie van schoonmaakmiddelen voor een schoon zwembad, chemie voor optimaal zwemwater én een filter om kleine vuildeeltjes uit het water te halen.

Zwembad chemie: wat heb je nodig?

Om de kwaliteit van het water te bepalen kun je een ph meter gebruiken. Vervolgens kun je stapsgewijs de ph-waarde verbeteren, door deze te verhogen of juist te verlagen. De ph-waarde is van invloed op mogelijke algengroei en bacteriën. Dit is de reden dat je de ph-waarde optimaal wilt behouden zodat het water daadwerkelijk schoon genoeg is om in te zwemmen.  Om het water te desinfecteren gebruik je vervolgens chloor, in hoeveelheden die worden afgestemd op de hoeveelheid water in het zwembad. Naast de waterkwaliteit, wil je het zwembad natuurlijk ook op het oog schoon houden. Grotere blaadjes en vuil kun je gemakkelijk wegscheppen met een schepnet. Verder zijn er ook speciale borstels waarmee je het zwembad zelf kunt schoonmaken, door de randen en bodem te schrobben. Een zwembadstofzuiger kan een deel van het werk van je overnemen door de bodem automatisch schoon te maken. Afhankelijk van de grootte van het zwembad kun je een combinatie van deze verschillende opties inzetten, om het water van goede kwaliteit te behouden en het zwembad zelf goed schoon te houden. 

Onderhoudsmiddelen voor het zwembad

Waar een schepnet zorgt dat je blaadjes uit het water kunt halen, is er echter meer nodig om écht schoon zwemwater te behouden. Daarom is een zwembad filter een belangrijk onderdeel van het standaard onderhoud aan het zwembad. Er zijn 2 soorten filters die je hiervoor kunt gebruiken: een zandfilter, of een filterpomp. Een zandfilter vul je met zand, waarin kleine vuildeeltjes worden vastgehouden. Een filterpomp filtert het water door middel van filter cartridges. 

Zwembad onderhoudsmiddelen bestellen

In de webshop van GroenRijk Beneden Leeuwen vind je een zeer ruim aanbod met zwembad onderhoudsmiddelen. Chemie, chloor, schepnetten en filters: jouw zwembad wordt kraakhelder en blinkend schoon. Als je net aan de slag gaat kun je kiezen voor handige starterpacks die je later kunt uitbreiden met handige extra's. Laat de waterpret maar beginnen! Voor meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen, dan helpen we je graag om jouw zwembad goed te onderhouden. Neem ook eens een kijkje tussen de zwembaden in onze webshop!