Terug van nooit helemaal weggeweest

Terug van nooit helemaal weggeweest

De trend van deze herfst en winter is Traditional Sentiment met een moderne twist. Hierbij passen kamerplanten die je misschien associeert met de seventies, een klassieke stijl of juist met ‘helemaal nu’. Het leuke is: dat klopt allemaal!

  • Kaaps viooltje (Saintpaulia ionantha)

Boven de dikke, behaarde bladeren van deze klassieker groeien trosjes bloemen die op viooltjes lijken. Als je goed voor deze sterke kamerplant zorgt, kun je maandenlang genieten van haar bloemen. Geef haar een licht plekje, maar niet pal in de zon, en verwijder uitgebloeide trosjes.

  • Vetplant (Kalanchoë)

Deze survivalspecialist overleeft in het donker én als hij te weinig water krijgt. De bekendste variëteit is de Kalanchoë blossfeldiana. De bonte bloemetjes bloeien twee maanden achter elkaar op glanzende bladeren. De Kalanchoë thyrsiflora heeft grijze, vlezige bladeren in een rozet en krijgt rode randen op een zonnige plek.

  • Begonia (Begonia)

Sommige begonia’s schaf je aan voor de bloemen, andere juist voor hun bonte blad. Een populaire soort is de stippen- of forelbegonia (Begonia maculata) die beschilderd lijkt te zijn met witte stippen. Zet dit kunstwerkje op een warme, lichte plek, maar niet in de volle zon, en geef regelmatig een beetje water.

  • Vingerplant (Fatsia)

De bladeren van de Fatsia lijken op een hand met vingers, vandaar de naam vingerplant. De bekendste soort is Fatsia japonica. Hij kan zowel in halfschaduw als schaduw staan en doet het ook prima buiten. In de volle grond wordt hij maximaal 2,5 meter hoog. Binnenshuis blijft hij veel lager.

  • Tiengeboden- of gebedsplant (Maranta leuconeura)

De bladeren van deze plant hebben opvallende nerven en vlekken. Ze vouwen zichzelf wat omhoog en naar binnen als het avond wordt. Deze, soms meerkleurige, eyecatcher kan het op een donkere plek lang uithouden, maar verliest dan wel wat van de tekening op de bladeren.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Dé tuinmeubel trends van 2024

Het is officieel lente en het is tijd om te genieten van het buitenleven! Breng kleur in de tuin met kleurrijke perkplanten, maak je huis weer een stuk lichter met fijne woonaccessoires én geniet van de eerste zonnestralen op een comfortabele tuinset. Wil je jouw tuinset vervangen, of uitbreiden? Bekijk dan de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen, die je uiteraard allemaal bij ons in de showroom vindt! In deze blog delen we dé trends op het ge...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...