Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Er komt een tijd dat de kerstballen weer in de doos gaan en de kerstboom uit huis gezet wordt. De sfeer in de huiskamer verandert, want er ontstaat een grote lege plek. Hoe vult u die plek op om de sfeer in huis weer terug te laten keren? Dat kan heel makkelijk! Met een grote kamerplant heeft u snel weer veel groen in huis waardoor de sfeer weer terugkeert. Maar welke kamerplanten zijn geschikt om de kerstboom te vervangen? Kom langs bij GroenRijk Beneden Leeuwen voor een ruim assortiment grote kamerplanten!

Top 3 kamerplanten die de kerstboom kunnen vervangen

bij ons tuincentrum in Beneden Leeuwen is een groot assortiment te vinden met grote kamerplanten. Onderstaande kamerplanten kunnen perfect de kerstboom vervangen in uw huis:

  • Pachira
  • Draceana
  • Calathea

Pachira

De Pachira aqautica is een kamerboom die direct opvalt in uw interieur. De gevlochten stam is niet alleen prachtig, deze is ook erg praktisch. Het water wat de Pachira opneemt wordt namelijk in de stam opgeslagen. Hierdoor heeft deze kamerboom weinig verzorging nodig en is de Pachira ook geschikt voor mensen met niet zulke groene vingers. De Pachira, ook wel watercacao of geldboom genoemd, heeft in de winter maar één keer per vier weken water nodig. De grote groene bladeren zorgen ervoor dat de Pachira de lucht goed zuivert.

Watercacao
In het wild groeit de Pachira veelal in Midden- en Zuid-Amerika. Deze kamerplant kan dan tot wel 20 meter hoog worden! Ook groeien er in het wild vruchten aan de boom. Deze vruchten bevatten noten die cacao kunnen vervangen. De Pachira wordt door deze vruchten ook wel een watercacao genoemd. Nou zal de Pachira geen 20 meter worden en zullen er geen vruchten aan groeien in de huiskamer, maar het is toch een mooie aanwinst voor in huis!

Geldboom
In China staat deze kamerboom symbool voor geluk en voorspoed en wordt de Pachira ook wel geldboom genoemd. De geldboom is in Azië door deze betekenis een vaak gegeven cadeau bij een housewarming.

Kerstboom eruit, kamerplant erin | GroenRijk Beneden Leeuwen

Draceana

Bent u op zoek naar een exotische uitstraling in huis? De Draceana heeft door de palmachtige vorm een exotisch trekje wat past in vrijwel ieder interieur. De bladeren van deze grote kamerplant komen in verschillende kleuren die variëren van groen, geel, goud en soms zelfs roze of rood. De bladeren kunnen klein of groot zijn, fijn en puntig of juist zacht. Omdat er zoveel variaties zijn, past de Draceana in elke woonkamer.

Verzorging
De Draceana slaat vocht op in de stam, hierdoor is deze kamerplant niet de moeilijkste in onderhoud. Mocht u dus een keertje vergeten water te geven is er gelukkig niks aan de hand. Draceana’s met donkere bladeren hebben geen behoefte aan zon, terwijl Draceana’s met lichtere bladeren het beter doen op een plek met half zon en halfschaduw. Deze kamerplant kan extreem oud worden waardoor je er lang plezier van hebt.

Oorsprong
De Draceana vindt zijn oorsprong in Afrika en eilanden in de buurt zoals de Canarische Eilanden. Enkele soorten van deze kamerplant komen ook voor in Zuid-Azië. De naam Draceana komt van het Griekse ‘drakaina’ en betekent vrouwtjesdraak. De Grieken zagen het rode sap wat sommige soorten bezitten aan voor drakenbloed. De oudste Draceana staat op het eiland Tenerife en is naar schatting 300 jaar oud.

Calathea

De Calathea wordt ook wel ‘levende plant’ genoemd. Dit omdat deze kamerplant bij een tekort aan licht de bladeren sluit en deze pas weer opent als het licht zijn bladeren raakt. De Calathea is hierdoor niet makkelijk te verzorgen, maar je krijgt er wel een levende en bewegende plant voor terug! Ideaal voor de huiskamer die toe is aan wat verandering en levendigheid.

Uniek patroon
Er zijn veel verschillende soorten Calathea’s die allemaal een ander soort blad met uniek patroon hebben. Het geveerde patroon is de meest voorkomende. Niet alleen het patroon van de bladeren is bij elke soort anders, ook de vorm. De Calathea kamerplanten kunnen ronde, spitse of ovale vormen hebben.

Verzorging
Het liefst krijgt deze kamerplant twee keer per week een scheutje water en op reguliere basis een sproeibeurt. De sproeibeurt heeft de Calathea nodig omdat deze grote kamerplant oorspronkelijk uit gebieden komt waar de luchtvochtigheid hoog is. Doordat de Calathea een oerwoudplant is, kan deze niet tegen direct zonlicht. De Calathea kan verder overal in huis geplaatst worden, van de badkamer tot de hal. ‘s Nachts zullen de bladeren wel sluiten dus pas op dat die geluiden niet storend zijn!

Luchtzuiverende plant
De Calathea staat bekend als kamerplant die de lucht goed zuivert. Deze kamerplant neemt schadelijke stoffen op die in de plant of orden orden opgeslagen en afgebroken. Overdag wordt CO2 omgezet in zuurstof en brengt de Calathea waterdamp in de lucht. De waterdamp die in de lucht komt helpt bij het verbeteren van de luchtvochtigheid.

Grote kamerplanten kopen in Beneden Leeuwen

Woont u in de buurt van Tiel en Nijmegen en wilt u graag een grote kamerplant aanschaffen? Als u eenmaal een keuze hebt kunnen maken, kom dan snel die leegte in de huiskamer vullen bij GroenRijk Beneden Leeuwen met een grote kamerplant. Tevens hebben wij voor de kamerplanten ook potten die hier goed bijpassen. U bent bij ons van harte welkom! Bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Dit zijn dé trendkleuren voor kerst 2024

Door het gebruik van de trendkleuren van dit jaar kun je niet alleen de uitstraling van je huis verbeteren, maar ook een warme, uitnodigende sfeer creëren die je vrienden en familie meteen in de feeststemming brengt.

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...